Търсене
Close this search box.

сп. “Българска Наука” 130

сп. “Българска Наука” 130

Ако имаш абонамент можеш да четеш всички броеве след ВХОД в сайта >>

 

20 статии в брой 130 – вижте ги:

(отвори ДЕМО – първите 30 стр. )

СЪДЪРЖАНИЕ: 

  • TRAPPIST-1 и седемте планети
  • Великият дебат или как Вселената „се разшири”
  • Земната мантия, а не земното ядро, може да е генерирала ранното магнитно поле на планетата
  • Най-древната човешка ДНК е открита в 800 000 годишен зъб на канибал

Вземи само този брой в PDF >>

Автори в броя:
проф. д.и.н. Лизбет Любенова
Гинка Николова
проф. д-р инж. Илия Железаров
Цветомира Бекриева
Биляна Митова
Радостина Александрова
Радослав Тодоров
проф. д-р Сорен Хайрабедян, дбн
проф. Красимира Тодорова, дбн
Лъчезар П. Томов
Красимир Григоров

 

Вземи само този брой в PDF >>

 

Списанието е достъпно само за хора взели абонамент за списанието – 2,5 лв. на брой или 30 лв. за година.

Абонаментът за списанието помага за развитието на целия проект, като получавате в рамките на една година над 11 броя и достъп до уникално съдържание, което е достъпно само за тези от вас, които са се абонирали: научете повече тук.  ВЗЕМИ БРОЯ ОТ ТУК->

***

Използваме системата patreon, за да може лесно и бързо да получите списанието всеки месец и да не плащате за цяла година на веднъж.

ВЗЕМИ ГОДИШЕН АБОНАМЕНТ ЗА ЕДНА ГОДИНА!

Литература

Електронни книги и аудио книги: Вратата към безкрайния свят на литературата

В ерата на цифровата революция, книгите също претърпяха своята трансформация, преминавайки от традиционния печат във виртуалното пространство. Електронните книги (eBooks) и аудио книгите отвориха нова

Блог на Петър Теодосиев

Допамин и социалните мрежи

Колко време прекарвате в приложения като Facebook, Instagram, TikTok и YouTube? Социалните мрежи създават допаминова зависимост у всички нас. Вече има не малко научни публикации,

Здраве

Как науката ни помага да се храним здравословно

В днешно време здравословното хранене се превръща от личен избор в глобално предизвикателство. Сред морето от информация, митове и предположения относно храненето, науката предлага надеждни