Блог на Петър Теодосиев 

30 GB поща от Nauka.bg

Няколко пъти пусках различни блог постове за това какви курсове и обучения минавам и какъв ефект имат върху мен и БГ Наука.  (5 неща, които промениха БГ Наука)

Скоро прочетох няколко книги за предприемачество и бизнес и малко по-малко ми става ясно какво трябва да се направи, за да оцелее БГ Наука, но сме все още много далеч от този момент. Разходите са твърде високи, а само онлайн магазина КупиНаука не е достатъчен.

 

Идеята, която ми хрумна е да направя един портал за учени, които да могат да влязат директно в 21 век с технологиите, които в нашия случай Google предлага.

Преди повече от година вече спечелихме Google Grant, който включва администраторски профил в G Suite, който може да създава неограничени акаунти с пространство от 30 GB, като това включва имейл от типа imetoti@nauka.bg, точно така – @nauka.bg Можем да създадем неограничено количество имейли с нашия домейн (nauka.bg) в самия Google.

Това ще го направим безвъзмездно за всички хора в България, които се занимават с наука и образование.

 

Все попадам на хора от БАН или различни университети, които се оплакват, че пощите им били пълни или имат друг проблем със служебните си имейли. Реших да дам, това което Google ни даде на нас на всички учени и хора, които се занимават с наука – всички ресурси на Google за ползване.

 

Това не е просто имейл с @nauka.bg, но и всички допълнителни инструменти на Google – Gmail, Drive, Docs и много други.

 

Комуникационни: Gmail, Hangouts, Calendar, Google+  

Хранилище: Drive  

Помощни инструменти: Docs, Sheets, Forms, Slides, Sites

 

Планувам да направя видеа и малки статии за всеки един от тези инструменти, за да покажа какви неограничени възможности имат като приложение, а и как може да се комбинират. Учените да си улеснят и въобще живота 🙂

Дори в момента използвам Docs, за да пиша този блог пост.

 

Също така заедно с всички тези инструменти ще направим и на всеки регистрирал се собствен блог/сайт с imetovi.nauka.bg, така ще имате собствено пространство, в което да пишете, качвате материали и управлявате само вие. Идеята е да дадете повече видимост на себе си и на своята работа. Ако се чудите защо е важно – ЗАДЪЛЖИТЕЛНО прочетете тези два материала:

 

Важно е да кажа, че това ще го предоставим само на хора, които се занимават с наука и образование. Ако сте в тази сфера и искате да качите нивото си на комуникация и работа се регистрирайте безплатно тукhttps://nauka.bg/ucheni/

Ако не се занимавате с наука и образование може да го споделите в социалните мрежи или на ваши познати, които са в тази сфера. Това ще им бъде полезно, гарантирам!

 

При въпроси може да пишете на petar@nauka.bg

Добави коментар

avatar
  Subscribe  
Извести ме

Related posts