Търсене
Close this search box.

Портал за УЧЕНИ

За кого е този сайт?

Повече от 12 години Българска Наука работи безвъзмездно за това да направи науката достъпна и публична. Винаги сме се фокусирали върху това читателите да бъдат удовлетворени и да получават колкото се може повече информация, свързана са наука и образование.

С проекта “БГ Наука за учени” ние искаме да помогнем на учените и на всички, които се занимават с наука и образование в България.

Имаме спечелен Google Grant, който ни дава възможност да предоставяме неограничени акаунти на учени. Всеки акаунт има на разположение 30 GB свободно пространство, което е два пъти повече от обикновения акаунт в Gmail.

 

Какво ще получите БЕЗПЛАТНО?

Електронна поща в Google, но с домейна NAUKA.BGime@nauka.bg

 • 30 GB пространство с всички инструменти на Google
 • Приятен дизайн и мобилна версия
 • Уроци за Google инструменти
 • -50% от цената за абонамент на списанието
 • Сборника BG-Science-Action в PDF
 • „100 лица зад българската наука” е част от този сайт – в PDF

ВСИЧКИ РЕГИСТРИРАНИ СЕ СЪГЛАСЯВАТ С УСЛОВИЯТА В КРАЯ НА СТРАНИЦАТА!

Електронна поща

Получавате електронна поща с домейн името NAUKA.BG (VASHE-IME@NAUKA.BG).

Благодарение на гранта от Google тази поща се намира в Gmail.com, но реално получавате и изпращате от VASHE-IME@NAUKA.BG

Така, ако решите да направите имейл ivanivanov@nauka.bg ще влезете в https://accounts.google.com и ще въведете ivanivanov@nauka.bg с паролата, която сам сте си сложили. С този акаунт ще може да използвате всички приложения и инструменти на Google, както и пространство до 30GB.

Вижте това видео за повече информация

Как да използвате пълноценно и ефективно ресурса от Google:

https://www.blog.google/products/g-suite/four-signs-youre-wasting-time-work-and-how-g-suite-can-help/

https://gsuite.google.com/learning-center/use-at-work/nonprofits/

https://www.youtube.com/watch?v=T3sX4NChcFQ

ПОВЕЧЕ ТУК: https://nauka.bg/30gb-mail-ot-naukabg/

––––––––ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ––––––––––

Ако се регистрирате тук, с това потвърждавате, че сте съгласни с изброените по-долу правила.

Проектът „Българска наука” е консервативен и дори донякъде позитивистки. Екипът е убеден, че по всеки въпрос съществува минимум от фактология, който задължително трябва да бъде усвоен, за да може човек да си позволи мнение. Това означава,  че сайтът, списанието и този портал са абсолютно неподходяща среда за паранаучни или псевдонаучни възгледи.

Същностни разглеждания на хипотези, като например автохтонния произход на българския народ, плоска Земя, световна конспирация и подобните им, не са добре дошли. На псевдонаучната проблематика тук в най-добрия случай гледаме като на обект на психологическо и социологическо изследване. В пространството на „Българска наука” ще бъдат излагани, коментирани и критикувани само теоретични и експериментални проблеми, изложени с достатъчна степен на сериозност и фактологическа обосновка. Целта ни да бъдем полезни като поле за изява на млади учени, място за практическа помощ за студенти и ученици и за обогатяване на най-широк кръг любители, ни задължават към такъв консерватизъм.

 1. Името да отговаря на истинското име на учения/преподавателя.
 2. Да не се регистрира повече от един път. Последното ще се счита за опит за заблуждаване/измама.
 3. Да уважава другите потребители. Всякакви обидни думи в коментар или на друго място в портала и преки характеристики/заплахи ще се считат за грубо нарушение, като в резултат от това постът/коментарът ще бъде редактиран или отстранен.
 4. Да пише на кирилица. За проява на висок интелект смятаме спазването на граматическите, правописните, пунктуационните и синтактични правила. За тези, които нямат кирилица на компютъра си: http://2cyr.com/
 5. Да не създава постове или да пуска материали призоваващи към нарушаване на действащото законодателство, с расистки характер, с остър политически характер (призиви на действащи партии и групировки), с подбуди към престъпления, дискриминация, лично или обществено опасни действия или съдържащи порнография.
 6. Контакт с екипа на БГ Наука, както и коментари по минали техни действия, потребителите извършват изключително по e-mail.
 7. Често повтарящи се постове с еднакво съдържание, постове със съдържание далеч от науката или теми със съдържание далеч от целта на портала, ще бъдат определяни като СПАМ (като нежелани). Такива постове/теми ще бъдат отстранявани, а авторът им ще бъде предупреждаван официално. При доказано наличие на умишлени действия, акаунтът на съответния автор ще бъде деактивиран.
 8. Плагиатството няма да се толерира – не качвайте статии, откраднати от други сайтове. При откриване на текстове или материали с претенции за авторско право, или при наличие на такива претенции, съобщавайте на екипа на БГ Наука, за да бъдат надлежно премахнати от нашата система.
 9. Щом даден потребител пусне в своя блог статия или някакъв материал, то той с това безвъзмездно се съгласява публикуваната от него информация да се помести в сайта (nauka.bg) или списанието (Българска наука) по усмотрение на нашия екип.
 10. Да не създават постове с търговска и рекламна цел под каквато и да е форма без писменото съгласие на администратора.
 11. При тенденциозно неспазване на правилата потребителят се заключва за неопределен период от време. Ако смятате, че тези правила ограничават личната ви свобода, може да не се регистрирате или да не влизате и посещавате повече портала.
 12. С регистрацията си потребителят се съгласява да получава електронни съобщения от администрацията на сайта, или от другите потребители.

Правилата подлежат на промяна и при такава ще се съобщава в този сайт.