Блог на Петър Теодосиев 

Защо продаваме научни колиета от медицинска стомана?

Петър Теодосиев

Проектът Българска Наука издава две безплатни списания“Българска наука”, което се тегли до над 100 000 пъти всеки месец и излиза в PDF с над 150 стр. и списание “Българска наука и медицина”, което е списание-портал и е най-новото подобно списание в българския интернет, като до момента сме издали 6 броя на много високо ниво с материали, които са предназначени за всеки, който се интересува от своето здраве или медицината като наука. Всичко това, както и поддръжката на сайта ни, се финансира изцяло от нашия онлайн магазина KupiNauka.com

Някои от вас може би помнят, че стартирахме онлайн магазина на БГ Наука с точно четири колиета:

Колие „Атом“

(използвай КУПОН “NAUKA” и вземи -10% отстъпка от цената)

***

Колие „Молекулата на допамина“

(използвай КУПОН “NAUKA” и вземи -10% отстъпка от цената)

***

Колие „Mолекулата на кофеина“

(използвай КУПОН “NAUKA” и вземи -10% отстъпка от цената)

***

Колие „Молекулата на серотонина“

(използвай КУПОН “NAUKA” и вземи -10% отстъпка от цената)

Избрахме тези четири вида колиета на абсолютно случаен принцип, но се получи нещо, което тогава дори не подозирахме – да направим най-големия онлайн магазин, който предлага продукти, свързани с наука в България.

Две неща бяха много важни за нас:

  1. Да се произвежда всичко тук в България.
  2. Да е най-високо качество, а цената да бъде достъпна за клиентите.

В момента в КупиНаука има над 380 продукта, сред които повече от 150 колиета, обеци и гривни, над 150 различни вида тениски с научни щампи. Книги на хартия и такива в PDF. Както и някои наши продукти.

Малко повече за медицинската стомана:
Думата „
медицинска“ се отнася до факта, че този вид неръждаема стомана е подходяща за направата на хирургически инструменти – не предизвиква алергични реакции и е лесна за почистване и стерилизиране, а е и много устойчива на корозия. Представлява сплав със съдържание на хром, никел и молибден. Най-широко приложение намира стоманата от клас 300, в състава на която има поне 18% хром и 8% никел. Клас 316L и клас 316LVM се използват за направата на импланти, винтове за закрепване към костите, пиърсинг и бижута. „L“ след номера на неръждаемата стомана означава, че тя е с ниско съдържание на въглерод, което я прави предпочитана там, където има опасност от корозия при високи температури. Медицинска стомана клас 316 се използва и при производството и обработката на храни. Съдържанието на хром осигурява устойчивост на надраскване и устойчивост на корозия, никелът дава гладката и полирана повърхност, а молибденът осигурява по-голямата твърдост.

Други продукти с отстъпка:

-15% от крайната цена!

Колие „Анатомично сърце“

                                  ***

Колие „Сатурн“

avatar
  Subscribe  
Извести ме

Related posts