Учените трябва да могат да получават имейли, ето как ние решаваме този проблем.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

За всички учени: Знаете ли, че не получавате имейли?

 

Имаме инициативата „БГ Наука за учени”, в която даваме БЕЗПЛАТНО личен имейл VASHE-IME@NAUKA.BG, пространство от 30ГБ и всички функции на платената услуга на Google – G Suite. Каним ви да се включите от тук->

Това, което искаме да подобрим в работата на учените чрез тази услуга е по-лесна комуникация. За съжаление наблюдаваме колко трудно може да се достигне до конкретен специалист ползващ имейл към научната си институция. Това не е от вчера и ние го говорим от няколко години, но промяна няма. Ето няколко от ползите, които може да подобрят комуникацията и дори работата ви.

  1. Ще получавате и изпращате всички имейли, които искате. Реално това е Gmail с името VASHE-IME@NAUKA.BG – това е най-сигурния имейл клиент в интернет и най-лесния за използване. Ще може да управлявате и четете лесно имейлите си през телефон, компютър и буквално всяко едно устройство – бързо и лесно.
  2. Ще може да четете и пишете имейли дори когато не сте свързани с интернет. При установяване на връзка автоматично изтегля новите съобщения и изпраща тези, които сте написали без интернет връзка. Това е много полезно когато трябва да видите писмо, но нямате интернет или пък искате да пишете важно съобщение, но не може да чакате намирането на интернет.
  3. Една част от останалите функции на G Suite са направени специално за работа с текстове и документи, което означава, че от всеки компютър и устройство ще може да работите по множество проекти без да ви трябва нищо повече от интернет връзка.
  4. Обикновеният потребител на Gmail има 15 ГБ пространство, а това, което ние предоставяме е 30ГБ от Google специално за всички потребители на домейна @nauka.bg
  5. Домейна @nauka.bg вече е лесно разпознаваем и е познат сред голяма част от българите и вдъхва доверие.

 


РЕКЛАМА:

***

(РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ БЕЗПЛАТНО ТУК ->)

Цялата ни дейност е да бъдем в помощ на науката в България и хората, които са изцяло отдадени да я правят тук. Имейла е важна част от работата и комуникацията на всеки учен и е важно да получавате и изпращате всеки един имейл. Много често ми се случва да получа автоматичен отговор, че съобщението ми не може да достигне до получателя.

Мотивацията да напиша този блог пост е заради скорошната комуникация с учен от БАН. Получих писмо, в който искаха да им помогнем с популяризирането на няколко събития. Ние популяризирахме информацията, но предстоят още научни и научно популярни срещи, които ще е добре също да ги публикуваме при нас, за да се видят от повече хора. Отговорих на имейла, като описах как най-добре ще е да се отразят в бъдеще материалите, но след 5 мин. получих отговор, че съобщението не е пристигнало и не може да се свърже с имейла на човека от БАН. Т.е. няма как да се свържа с тях и да продължим комуникация, защото те не могат да ми получат имейлите. За мен това е огромен проблем, който пречи на работата на всеки деен човек живеещ в днешното дигитално време. Това не се случва за първи път, за съжаление е проблем от години.

 

Вижте също е:

[Съвети за учени] 3 Безплатни ефективни имейл системи или как да изпращате много имейли