Три ползи от абонамента и БГ Наука

БГ Наука е кауза за популяризиране на науката в България.

Повече за каузата може да прочетете тук (линк)

 

блог на Петър Теодосиев

В усилията си да популяризира науката, БГ Наука вече над 15 години публикува онлайн списание Българска Наука. Във всеки един брой на списанието ще намерите над 100 страници с увлекателни и интересни научни материали, поднесени на разбираем и достъпен език.

Покрай пандемията от Ковид-19, дали заради това, че излиза онлайн, или затова, че засяга научни теми, интересът към онлайн списанието стремглаво нарасна.

Затова решихме да публикуваме списанието не само със стандартното му съдържание, а да направим и специализирани броеве, където всички статии ще са съсредоточени само върху една тема.

Така създадохме едни от най-търсените броеве на списание БГ Наука, като например броя за Нобеловите награди, или този, посветен на Българската Армия, който продължава да се радва на голям интерес от нашата аудитория.

През годините разбрахме обаче, че интереса към онлайн списанието идва не толкова от обсъжданата тема, а от самият стил на писане, което е и основното нещо което отличава списание БГ Наука от останалите на пазара, а именно – ние се стараем да поднесем научна информация на разбираем език, така че материалът, който четем да е разбираем, независимо от това дали читателят се занимава с наука или не. 

 

Три причини защо да четете онлайн списание Българска Наука:

  1. Всеки месец  в списанието получавате на едно място най-доброто от науката от света и България. 

Това са над 100 страници с научни новини, статии, интервюта на учени и демонстрация на една или повече лаборатории или научни организации – каква научна работа извършват и защо тази научна работа е важна и полезна.

Всичко това подбрано в един PDF файл, който можете да четете на вашия компютър или на електронен четец като Kindle, като можете да изтеглите файла и да го четете и без да сте свързани към интернет.

  1. Бонус документален филм към всеки брой на списанието

От края на 2020 г. започнахме инициатива за заснемане на кратки документални филми, които да покажат различни аспекти от България, нашата история, наука и учени.

Първия такъв филм, който направихме през ноември 2020, е Българските ледници (виж трейлъра тук https://www.youtube.com/watch?v=avG1geb6Euk )

До момента имаме 4 направени филма на много вълнуващи теми. Тези дни още два филма са в постпродукция, които нямаме търпение да споделим, а до края на годината предвиждаме поне още 8 такива филма.

  1. Бонус влог и подкаст епизоди, както и допълнително научно съдържание 

Абонаментната програма на списанието ни помага да създаваме и друг тип съдържание. 

Видео записи или така наречения влог, аудио записи на дискусии на научни теми събрани в подкаст епизоди, авторски изображения от различни научни институции и лаборатории в България, статии и новини за всичко актуално към момента в сайта nauka.bg. 

Всяка седмица публикуваме нови видео интервюта с учени, които винаги имат какво интересно да споделят, както и нови аудио епизоди в подкаста. В социалните мрежи като Facebook и Instagram споделяме цитати и снимки, които ще зарадват всеки любопитен човек.

Всяка седмица изпращаме и имейл бюлетин на всеки, който се е записал да получава съобщения от нас. 

 

Ако решиш, че би искал да попълваш свободното си време с полезна научна информация и искаш да се възползваш от благините, които описахме до тук, може да се абонираш за онлайн списание БГ Наука от: https://kupinauka.com/page/abonament

Чудиш се дали е за теб? Вижте брой 145 (безплатно) и преценете дали да се абонирате.

 

 

БГ Наука препоръчва: