Какво е БГ Наука?

БГ Наука е кауза за популяризиране на науката в България.

Вече повече от 15 г. даваме гласност на науката в България, като издаваме онлайн списание “Българска наука” и публикуваме материали в сайта nauka.bg, където можете да намерите много статии с научни новини, поднесени на разбираем език, интервюта с видни учени, видео материали и дискусии, аудио подкаст епизоди и разбира се, броеве на самото онлайн списание.

Нашият екип се старае всяка седмица да публикува интересни и увлекателни материали, написани по начин, по който да можем да разберем научната информация в публикациите, независимо от това дали се занимаваме с наука.

Казано в цифри, само през изминалата 2020 година имаме близо 1000 нови интригуващи публикации в сайта и близо 20 нови броя на списанието, като някои от тях са специализирани само на една тема, като броя за Нобеловите награди или този, посветен на Българската Армия, който се радва на голям интерес от нашата аудитория.

Видеата и подкастите, в които обсъждаме и коментираме вълнуващи научни теми, също нараснаха до над 300, а ако смеем да твърдим, че има плюс от пандемията Ковид-19, тогава за нас това е факта, че успяхме да направим голям брой онлайн и присъствени интервюта с български учени и вече можем да се похвалим с над 100 такива.

Станете и вие част от нашето научно четящо семейство като се абонирате за списанието – https://nauka.bg/abonament/

По този начин всеки месец ще получавате над 100 страници с подбрано и интересно научно съдържание, поднесено на разбираем език, което да ви държи в течение с всичко важно случващо се в сферата на науката по света и у нас.  

 

Кой стои зад БГ Наука?

Нашият екип се състои от трима човека, Петър, Радо и Саша.

Петър е един от създателите на БГ Наука 

Той отговаря за сайта nauka.bg, видео материалите, аудио подкаста, абонатната програма и създаването на списанието. 

Има голям интерес към науката и ученето, както и афинитет към видео продукция, което и му даде идея да прави видео материали за Бг Наука. Той е голям ентусиаст за разпространението на научна информация, затова и се старае да го прави при всяка възможност, която му се отдаде. Понякога, в ентусиазма си да сподели нещо, избързва и допуска правописни грешки, та ако нещо такова ви хване окото значи той нещо е объркал докато добронамерено е бързал да го сподели с всички. 

Радо е ценен автор на списание БГ Наука още от самото му създаване през 2005-2006 г.

Има огромен интерес към историята и през годините е бил автор в списание “Военна история”, както и сценарист в документалните филми на БГ Наука – “На нож” (2012) и “Трагедия и слава” (2013), направени по повод 100 годишнините от Балканските войни.

Той е автор на книгата “Във вихъра на Великата война” (2019), а в момента отговаря за съдържанието в сайта nauka.bg и всички текстове, публикувани в списанието, първо минават редакция от Радо.

Саша е движещата сила зад магазина Купи Наука (www.kupinauka.com). 

Това означава, че тя се грижи и подбира кои продукти да се предлагат в магазина, винаги е на линия за почитателите му в социалните мрежи, създава снимков материал на продуктите, отговаря за рекламата и се грижи всичко да върви гладко в процеса на изпращане на поръчките. 

Всички тези задачи са жизнено важни за съществуването на списание Българска Наука, защото онлайн магазин Купи Наука е създаден с цел финансово да подпомага и издържа списанието и всички проекти на БГ Наука.

Какво предлагаме в магазина и как изглежда той може да разберете като влезете в www.kupinauka.com и като ни последвате във Facebook и Instagram

 

Благодарим ви, че прочетохте текста до края!

За още интересни текстове, но този път с научна тематика, очакваме ви в www.nauka.bg

 

 

АБОНАМЕНТ за БГ Наука

 

БГ Наука препоръчва:

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Сп. Българска Наука, брой 162: