Google и БГ Наука в помощ на учените (и учителите) в България

Наскоро започнахме проекта “БГ Наука за Учени” и вече имаме 70 регистрации на учени и преподаватели: https://nauka.bg/ucheni/

Искам да разкажа защо го правим и как това може да е полезно и за учителите в училище.

Искаме да подкрепим не са само учените, но и всички, които се занимават с образование в България. На учителите е отредена нелеката задача да възпитават в децата стремеж към знание.

В момента подготвяме курс, който е насочен пряко към учителите. Искаме да споделим своите знания по дигитална комуникация с тях и да им покажем как да използват ресурсите на новите технологии, за да преподават по-ефективно и да задържат интереса на учениците, които така или иначе са постоянно онлайн.


РЕКЛАМА:

***

Живеем във време, в което ако не си във Фейсбук, значи не съществуваш или ако не пускаш “яки” снимки в Инстаграм значи нищо интересно не ти се случва.

Искаме да използваме тези процеси и да ги приложим в образованието и да изкореним схващането, че училището е скучно място, а ученето – средство за мъчение. Ако ги накараме да се забавляват, докато учат и да учат, докато се забавляват, с помощта на новите технологии, то тогава у тях ще се задържи стремежа да се интересуват от знанието. Ще им помогне да разберат достатъчно рано кое най-много ги вълнува.

Ще подготвим и няколко обучителни видео клипове, които да покажат как работят някои инструменти на Google.

Ето и някои от тях:

https://www.youtube.com/user/bgnauka/videos

 


Европейска нощ на учените 2022 г.: