Европейска Нощ на учените - 27. септември 2019 г.

Европейската нощ на науката ще се проведе на 27.09.2019 г.

Победителите в конкурса „Виж повече в Европейска нощ на учените и спечели награда!“ са:

Европейска нощ на учените 2018-2019 г

REFRESH (Relate, Experience, Find Research Everywhere and SHare) е 20-месечен проект, финансиран от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020“.

Локации
Градове
Посетители

За проекта

REFRESH е иновативен проект за Европейска нощ на учените 2018-19 с ръководител Центъра за изследвания и анализи. В проекта участват 21 основни и 27 асоциирани партньори от цялата страна, с мащабна програма в 14 селища. Програмата обхваща вълнуващи дейности в училища, конкурси, срещи с учени в изследователски институти и университети, на влак, в планината и на кораб, и събития на публични градски локации. 

Конкурси

това беше едно от най-популярните състезания през предходния период на проекта. Онлайн фотоконкурс и видеоконкурс за млади хора, в който участниците ще бъдат предизвикани да намерят науката около себе си, да направят снимка или селфи с мобилните си телефони или да заснемат 3-минутно видео на научна тема и да ги споделят с нас. По време на Нощта на учените ще бъдат наградени най-добрите творби.

Научи повече

 серия от аудио записи, посветени на научни теми и направени преди Нощта, които ще бъдат представени по време на събитието и ще бъде възможно изтеглянето им – специално за хора с увредено зрение. Целта, освен грижата за слабо представени групи, е постепенно да се увеличи обемът на аудио библиотеката и да се превърне в ценен ресурс за хора със зрителни увреждания и трудности при четенето.

Научи повече

4 конкурса за Нощта на учените 2018 г.9

Конкурсите се организират  като част от проекта REFRESH (Европейска нощ на учените, финансиран от Европейската комисия.

Научи повече

нямате търпение?

проекта се финансира от Европейската комисия