FRESH

ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА УЧЕНИТЕ 2016-2017

NoshtNaUchenite_Logo_OK.jpg

Европейска нощ на учените: опознайте науката, докато се забавлявате

Ако можехте да се превърнете в герой за ден… или нощ, кой бихте избрали да бъдете? Учен, който ще даде на света лекарство срещу неизлечима болест; изследовател, който ще се справи с глобалното затопляне; гениален ум, който ще разреши проблемите със световния глад или мечтател, който ще направи живота в Космоса възможен не само за астронавтите…?

Европейска нощ на учените 2017 ви кани да се запознаете с герои на науката, с  учени, чиито невероятна работа и постижения могат да променят живота ни завинаги.

Заповядайте със семейството или приятелите си, с училищна група или самостоятелно. Станете учен за ден… или нощ. Научете нещо ценно, докато се забавлявате!

 Програма на всички събития по градове!

 

4 научни конкурса за ученици и младежи

КОНКУРС „FRESH VIDEO” ->

КОНКУРС „FRESH VOICES”->

КОНКУРС „FRESH GIRLS”->

КОНКУРС „FRESH TOUCH”->

 

***

Конкурс за поезия от български учени и докторанти.

Програма

Събитията, част от програмата на Европейска нощ на учените 2017, ще се проведат едновременно на 29 септември, петък, в над 250 града в Европа и по света. В инициативата ще се включат и 11 български града, което е повече от всякога преди.

Българската програма е обединена от проекта „FRESH“, чийто основна цел е подобряване на общественото разбиране за науката и по-голяма ангажираност на научния свят към проблемите на обществото.

Не пропускайте Европейска нощ на учените 2017! Усетете какво е да си герой, преоткрийте науката и значението й за обществото.

Проектът

Проектът „FRESH“ за Европейска нощ на учените се финансира от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020“. Повече за проекта, може да научете тук.

 

***

ПАРТНЬОРИ