Търсене
Close this search box.

Въведение в комуникация на науката в България

Въведение в комуникация на науката в България

Въведение в комуникация на науката в България

Въведение в комуникация на науката в България

Курс „Комуникация на науката“ 

Комуникацията на науката е ключова част от дейността на докторантите, учените, преподавателите и въобще на всеки човек, работещ в сферата на науката и образованието. Тук ще разгледаме защо именно е толкова важна тя и най-вече как може да ви бъде от полза за вашата работа.

Ние от Българска Наука се занимаваме с това вече близо 17 години, като издаваме онлайн списание, с новини и материали от света на науката, което да я популяризира сред широката общественост. За целта сме създали и сайта nauka.bg, който се явява портал за наука и неформално образование. Различните курсове, видеа, статии и други материали, публикувани на него, могат да бъдат използвани като помагала и допълнителни знания, в основното, средното и висшето образование. 

През годините сме участвали в множество успешни проекти, инициативи и събития в областта на комуникацията на науката и неформалното образование.

 

Понастоящем основната дейност на Българска Наука се състои основно в създаване на видео материали, подкаст, статии и интервюта, които биват разпространявани чрез списанието, сайта и всичките ни канали в социалните мрежи. Целта на всичко това е качествено съдържание, на научна тематика, да достигне до колкото се може повече хора.

Отделно имаме и онлайн магазин (kupinauka.com) за различни продукти и аксесоари на научна тематика, който се явява допълнителен инструмент за финансиране на проекта БГ Наука.

 

Цялата статия, както и много други, можете да прочетете в новия Брой 167 на списанието.

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.