FRESH Video – конкурс за видео и снимка

FRESH VIDEO PHOTO – РЕЗУЛТАТИ В КОНКУРСА 

***


Развихрете въображението си и дайте своя принос за популяризиране на знанието!

Всичко около нас е наука, а новите технологии ни позволяват да покажем, че всичко е FRESH, т.е. сега веднага е актуално и може да бъде интересно. Покажете, че науката е интересна, забавна и може да привлече повече млади хора.Направете го още сега чрез снимка или кратко видео. Снимайте средата около себе си, покажете че науката е навсякъде без значение дали ще заснемете видео за дърветата в парка или ще разкажете как новите технологии влияят на обравозанието. Пращайте предложенията си до 20 септември, за да спечелите страхотни награди! Първите двама от вас, оценени на тези позиции от специално жури, ще спечелят участие във фото-уикенд за мобилна фотография, воден от Вера Гоцева- Lomovera. (линк)

Конкурсът е част от проекта FRESH и Нощ на Учените 2016, като събитието ще се проведе на 30.09. вечерта! Целта е да се стимулират учащите се, като им се даде възможност за придобиване на нови знания и умения и за популяризиране на науката.

 

Краен срок – 20-ти септември 2016 г.

Своите работи изпращайте на admin@nauka.bg

 

Може да използвате сайта dox.bg ако файловете са по-големи от 20 мб.

Повече информация и регламент на конкурса:

Регламент на конкурс  „FRESH“

 

 

Технически изисквания за снимките или видеото:

  • Продължителност на филма – не повече от 10 мин и не по-малко от 1 мин.
  • Всички видео формати могат да се изпращат, като е препоръчително стандартният *.avi, mpeg и quicktime. Снимките да бъдат с високо качество (над 4 MB).
  • Пример за кратко видео: 

Всички снимки и видеа, призоваващи към нарушаване на действащото законодателство, с расистки характер, с остър политически характер (призиви на действащи партии и групировки), с подбуди към престъпления, дискриминация, лично или обществено опасни действия, съдържащи реклама, порнография… няма да се приемат и участниците, които са ги изпратили, ще бъдат дисквалифицирани.

Снимките и видеото трябва да са изработени при спазване на Закона за авторското право и сродните му права. Всеки участник с изпращането на видеото трябва да ни изпрати и списък с имената на всички, които са работили по него, ако не е работил напълно самостоятелно.

Участниците могат да бъдат от всички възрастови групи и да упражняват всякакви професии. Малолетни и непълнолетни следва да представят материалите си при условията на Закона за лицата и семейството и Семейния кодекс, т.е. със съгласието на родител.

Броят на участниците е неограничен – върху един филм може да работи екип, а може да е създаден и от едно лице. Юридически лица не се допускат. Отношенията на авторите от екипа се уреждат между тях.

 

 

Оценяване на участниците в конкурса и обявяване на наградата:

Крайният срок за изпращане на филмите и снимките е 20 септември 2016 г.

Оценяването ще се извърши от специално жури с фотографи и учени. Всички снимки и видеа, които отговарят на условията, ще бъдат качени в сайта на проекта FRESH –http://science.icnhost.net/migrate/night.

Първа и втора награда – Курс по мобилна фотография на път: уикенд в Рила

Трета и четвърта награда – по избор научно колие или тениска от магазина KupiNauka.com

 

Участникът в конкурса се съгласява със следните условия:

  • Участникът се съгласява филмът да се използва за реклама на проекта FRESH.
  • Участникът се съгласява да бъде обявено името или избран от него псевдоним при класирането.
  • Участникът се съгласява видеото или снимката му да се разпространява сред неограничен кръг от хора.
  • Авторското право върху филмите и снимките принадлежи на проекта FRESH. Участникът и автор на филма или снимката си запазва всички неотчуждими авторски права.