Търсене
Close this search box.

Google пуска нови инструменти за търсене в помощ на математиката и науката

Google пуска нови инструменти за търсене в помощ на математиката и науката

Google пуска нови инструменти за търсене в помощ на математиката и науката

Google пуска нови инструменти за търсене в помощ на математиката и науката


Направи дарение на училище!***

 

В динамично развиващия се свят на цифровите инструменти за образование, Google отново излиза на преден план с набор от подобрения за своите приложения Search и Lens, специално адаптирани да разгадаят сложностите на математиката и науката за студенти и учащи по целия свят. Скорошното съобщение на технологичния гигант разкрива скок в изкуствения интелект, който захранва новите функционалности, насочени към предоставяне на по-интуитивен и интерактивен учебен опит.

Представете си следния сценарий: студент седи с молив в ръка, борейки се със сложностите на изчисленията или ъглите на тригонометрията. Последната актуализация на приложението Lens на Google преобразява тази традиционна картина. Само със заснемане на снимка на написани на ръка уравнения, приложението не просто разпознава ръкописните числа и символи, но и разгръща стъпка по стъпка ръководство към решението. Този инструмент не е само за намиране на провилния отговор; то помага за разбирането на пътя, по който се стига до там, основните принципи, които лежат в основата на света на уравненията и функциите.

Физиката със своите сили, енергия и движение често се представя като лабиринт от концепции за учениците в средното училище. Новата функция на Google за научни задачи е като компас за ориентиране в този лабиринт. Когато въведете въпрос, инструментът визуално отделя известните променливи и неизвестните, след което насочва потребителя през подходящите формули и тяхното правилно приложение. Въпреки че в момента е съсредоточен върху основни теми от средното училище, визията на Google се простира до обхващане на по-сложни концепции на университетско ниво в бъдеще.


Разбери повече за БГ Наука:

***

Абстрактните концепции на клетъчната биология или мащабите на космическата физика приемат далеч по-разбираема форма с интерактивните 3D концептуални диаграми на Google. Тези модели, които обхващат разнообразие от STEM теми, подканват потребителите да се ангажират с тях чрез увеличаване, завъртане и кликване върху различни части, за да разкрият дефиниции и подробни обяснения. Google твърди, че развитието на такова дълбоко визуално разбиране е критична стъпка в овладяването на тези предмети.

С тези иновации, Google се стреми да създаде учебна среда, където любопитството се среща със знанието, и сложните проблеми стават ангажиращи предизвикателства за решаване. Тези функции са последните в поредица от подобрения, насочени към утвърждаване на Search и Lens като незаменими инструменти в комплекта на учащия.

 

Текст: Радослав Тодоров
Източник: searchenginejournal.com/
Изображения: canva.com


Вземете (Доживотен) абонамент и Подарете един на училище по избор!***

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.