Търсене
Close this search box.

1000 абонамента на 1000 училища в България

1000 абонамента на 1000 училища в България

1000 абонамента на 1000 училища в България

1000 абонамента на 1000 училища в България

Започваме инициатива да дарим 1000 абонамента на 1000 училища в България. Какво значи това? Българска наука е не само онлайн списание, това е кауза. Това, което сме направили през последните 18 години – един огромен архив от съдържание, включващ множество статии, видео, аудио и други публикации, да бъдат достъпни до всички ученици и учители. За да може реално всеки да се възползва от този наистина голям архив. 

 

Науката е всичко около нас. Това което се опитваме да направим е да обясним процесите в нея, да направим по-лесно разбираемо всичко това, което се случва в природата, медицината, физиката, химията, целият свят, в който живеем. Да го обясним чрез процесите, чрез новините, статиите, да покажем колко е интересно и понякога доста забавно, да се занимаваш с наука или да четеш нещо свързано с космоса, животните, биологията. Толкова много неща могат да бъдат разказани, така че в крайна сметка да заобичаме науката. 

Ако допреди време се налагаше да търсим и купуваме енциклопедии, списания и книги по книжарниците и библиотеките, сега вече всичко това може да бъде достъпно и онлайн. Ние имаме такъв архив от над 200 електронни книги и броеве на списанието, над 1000 аудиофайла, интервюта и аудиостатии, над 500 видеа, документални и научнопопулярни филми, репортажи и интервюта, показващи науката, която ни заобикаля, както и хората, които правят наука в България, разказващи за всичко с каквото се занимават. 

Ние искаме всичко това да бъде достъпно до учениците и учителите. Имаме множество ръководства, статии и публикации, как да се приложи всичко това в училище, как родителите да прилагат или да покажат на децата си колко е забавна и интересна науката. Имаме платформа и за телефон, таблет, компютър  – всеки може да влезе, да чете, да се образова или просто да се запознае с нещо ново по всяко време и от всяко място. Ново животинче, ново откритие в космоса, нови лечения в медицината. Всеки ден публикуваме неща свързани с новостите в науката. И затова ние искаме да направим всичко това достъпно до образованието. 

Неформалното образование е много важна част от житейския път на всеки един ученик и човек. Това е мисията на БГ Наука. Ние помагаме науката да бъде лесна и разбираема за широката аудитория. Чрез тази инициатива, хиляда училища да имат достъп до целия архив на БГ Наука, ние бихме достигнали до над 200 000 ученика. Това би направило разлика в бъдещето на нашето общество. Ние не сме голяма нация, но даваме на света всеки ден, чрез знанието и науката, която се прави в България. Ако успеем да дадем и това знание на учениците, бъдещето би било по-добро. Целта не е да направим учениците учени. Целта е да ги направим любопитни към света и да предизвикаме критично мислене у тях. Знанието е всичко около нас и трябва да се чете повече за него. Това би променило бъдещето ни към по-добро.

Вземи от тук абонамент и дари на едно училище по твой избор>>

 

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.