Търсене
Close this search box.

Духовен антропоцентризъм

Духовен антропоцентризъм

Духовен антропоцентризъм

Духовен антропоцентризъм


Направи дарение на училище!***

Когато ни призовават към опазване на околната среда с призиви като: „природата е част от нашето наследство“, „за да може всеки да й се радва“, „нашите внуци да й се радват“, защитниците й се стремят да използват човешките оценки за духовните ресурси. Първият известен опит е направен в Китай около 1100 г. пр. Хр. с построяването на „Духовен парк“. Това е първият национален парк, завършен от крал Уен от династията Джо. Според Менций (IV в. пр. Хр.), който пръв проповядва духовния антропоцентризъм, дивият живот в този парк е бил запазен непокътнат и целта е била да доставя радост на Уен и неговия народ.


Вземете (Доживотен) абонамент и Подарете един на училище по избор!***

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.