Блог на Петър Теодосиев Видео Материали - нощ на учените 

БГ Наука участва в Европейската нощ на учените 2017 (ВИДЕО)

Ще ви разкажа как мина събитието ни в пространството на MOVE.BG, които дават подслон на Българска Наука. 🙂

 

В унисон с програмата започнахме с представянето на сборника „100 лица зад българската наука“. Заедно с проф. Николай Витанов разказахме за идеята зад сборника, и как успяхме да го съставим.

Цялото представяне е заснето и може да го видите тук:

Можете да изтеглите сборника от тази страница: https://nauka.bg/sbornik-100-litsa/

Така подгряхме публиката – повече от 100 човека, които едва се събираха в пространството.

По време на събитието “Вечер за наивници” трима млади учени представиха свои (забавни) провали или грешки в работата си, какво са научили от тях и как са били повлияни. Запознайте се с историите на Антония Хубанчева – изследовател на прилепи, Никола Каравасилев – астрофизик и ръководител на олимпийския отбор по астрономия и Иван Господинов – магистър по образователни науки, основател и председател на Сдружение Образование без раници, което въвежда Khan Academy Bg в България.

Ето и записите на тримата участници:

Антония Хубанчева

Никола Каравасилев

Иван Господинов

 

 

Клуб СКОРЕЦ направи мини изложба с някои от своите екзотични влечуги, а специалисти от Биологическия факултет на СУ ни разказаха повече за редките видове.

 

В коридорите на втория етаж беше разположена изложба с творбите от конкурса ни за рисунки с микроорганизми върху хранителна среда Агар Арт.

В 20:00 ч. започна FRESH кафене с Доц. Д-р. Леандър Литов, който разказа за суперкомпютрите – новия микроскоп на биологията. Интересът към това събитие беше огромен.

 

Между 21 и 22 ч. гледахме на живо Hall of FameLab, включително това на един наш съотечественик, а кой е той – вижте видеото по-долу! 🙂

Какво е Hall of FameLab?

Онлайн международно излъчване на английски език от Националния природонаучен музей в Лондон на тема „Скрити светове“. Шестима финалисти от конкурса „Лаборатория за слава FameLab“, включително и от България, имаха по 3 минути да разкрият красотата на науката.

Повече: https://www.facebook.com/pg/cern/videos/

 

avatar
  Subscribe  
Извести ме

Related posts