10 месеца = 16 броя + 1000 публикации. Българска Наука се развива

(до 102 бр. може да използвате КУПОНА 101br за 50% отстъпка от цената за 1 година. Това е валидно до края на този месец.)

Преди повече от година и половина започнахме големите промени по БГ Наука и опитвахме много неща, докато стигнем и до този момент на промяна. Изминахме дълъг път, осеян с препятствия, но се учим в движение, за да можем да предоставим повече и по-качествено съдържание. За по-малко от една година ние предоставихме повече информация за състоянието на българската наука, отколкото през последните 11 години. Видяхме какво ви вълнува и как бихте искали да получавате научна информация.

Мисията да популяризираме и разпространяваме наука е неизменна, но методите се променят заедно със световните настроения и тенденции. Само тази година сме издали общо 16 броя: Българска наука, Българска наука и медицина, специализирани издания и сборника “100 лица зад българската наука”. Можете да ги видите тук: https://nauka.bg/category/spisanie-50

Освен тях в сайта за същия период сме публикували около 1000 статии с научна информация.


РЕКЛАМА:

***

Но дойде време да отворим нова страница в развитието си. От месец ноември списанията стават със затворен достъп. Всеки следващ брой на сп. “Българска наука” ще бъде достъпен само за хора, които са се абонирали за него.

До момента издавахме списание Българска наука в два варианта – безплатен и допълнен, но от брой 102 списанието ще се предлага само в един вариант – платен, като ще може да го изтеглите от сайта nauka.bg след заплащане на годишен или едномесечен абонамент.

Правим това, следвайки световните тенденции и взимаме пример от международните научни и научно-популярни медии. Само така ще можем изцяло да се фокусираме върху качествената научна информация, предоставена на достъпен език в сайта nauka.bg, статиите и анализите в списанието, като акцентираме още повече върху научните разработки в България.

Ще пускаме безплатни специализирани издания, безплатни продукти като “БГ Наука за Учени” и различни курсове като “Курс БГ Наука за автори”.

Всичко около нас е наука, а проектът БГ Наука помага да я разбираме по-добре.


Европейска нощ на учените 2022 г.: