Защо използваме Stripe за онлайн разплащания 

Защо използваме Stripe за онлайн разплащания 

Защо използваме Stripe за онлайн разплащания 

Защо използваме Stripe за онлайн разплащания 


Направи дарение на училище!***

Преди около година се обяви всеобща карантина и се забраниха всякакви публични прояви. Това повлия сериозно и на БГ Наука, тъй като тогава имахме планувани немалко участия в събития, както и ангажимент по заснемане на конференции. Всичко това обаче беше отложено. Положението сериозно застраши финансово бъдещето на БГ Наука.

Имаше кратък момент, в който наистина се чудехме какво да предприемем. Тогава излязохме с призив към всички наши читатели и фенове да помогнат за оцеляването ни като се абонират за онлайн списание “Българска наука”. По това време използвахме българска система за онлайн разплащания, която беше единствената позволена за ползване в страната. Може би поради големия брой хора, които седят вкъщи и пазаруват онлайн или други проблеми тази система правеше големи проблеми. За наше щастие много от вас се отзоваха и направиха абонамент за списанието, което издаваме вече над 15 г. и популяризираме чрез него българската наука и учените в България. За наша радост имаше повече хора отколкото очаквах, които искат да станат абонати и да помогнат на БГ Наука, но за наше съжаление не спираха да ни пишат и хора, които имат проблем с плащането. Вероятно много от тях се отказват поради проблем в системата и не продължават нататък, нито ни пишат, че са имали проблем. Тогава ги пренасочвахме към плащане по банка или дори наложен платеж да вземат абонамента. Не всеки се ангажира и разбира се важни за нас читатели не успяха да платят поради технически причини независещи от нас.

След около седмица-две на извънредна ситуация абонаментите за списанието спаднаха, но проблемите с българската система за плащане (единствената разрешена до този момент за ползване в България) не спираха и с по-малкото желаещи. 

Така в края на май месец разбрах, че Stripe.com влизат в България. Това е най-голямата и добра система за онлайн разплащане с дебитна и кредитна карта. Веднага подадохме документи за регистрация и още в началото на юни работим само с тях. От този момент досега не сме имали никакъв проблем с използването на системата. 

Също така почти невъзможно беше да имаме система за периодично плащане – всеки месец автоматично клиент да плаща абонамент за списанието. Но буквално с няколко клика активирахме такава услуга и сега може да се абонирате за списанието само за 4,50 лв. на месец.


Разбери повече за БГ Наука:

***

Една част от клиентите на Купи Наука избират предварително заплащане с карта за по-удобно пазаруване и вземане на пратките. Всички дигитални продукти могат да се вземат само чрез Stripe – онлайн плащане, което става бързо и лесно.

 

Благодаря на всички, които чрез покупка в Купи Наука подкрепят каузата на БГ Наука. Също така могат да зарадват себе си и свои близки с уникален подарък от онлайн магазина ни.

 

Ако все още не сте си поръчали колие, тениска, канче, чаша или друг специален подарък с научна тематика може да го направите от www.kupinauka.com

Също така благодаря на всички абонати на сп. “Българска наука”, които имат достъп до нов брой и нов документален филм всеки месец.

 

Този блог пост не е платен или цели реклама, а чрез него искаме да запознаем абонатите и бъдещите такива, че използваме най-добрата разплащателна система в света.

 


Вземете (Доживотен) абонамент и Подарете един на училище по избор!***

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.