Търсене
Close this search box.

Военноморски музей

Военноморски музей

Военноморски музей

Военноморски музей


Направи дарение на училище!***

  • Бихте ли се представили на нашите читатели?

Работя във Военноморския музей от 1994 г., а от 2007 г. съм директор на музея. Завършила съм специалност „история“ в СУ „Св. Кл. Охридски“, имам защитена дисертация и научна степен „доктор“.

  • Каква е основната функция на един директор на музей?

Общоприетият образ на музея е място, което показва и разказва истории. Но за да бъдат предметите превърнати в експонати се извървява доста дълъг път и се извършват поредица от разнопосочни дейности, в които участва целият екип на музея. Аз намирам, че основната функция на един директор на музей, е да организира (а когато трябва – да мобилизира) този екип, да открива скритите и насочва явните умения на музейните специалисти, така че в резултат на общата работа да имаме пълнокръвна и привлекателна експозиция, временна изложба или събитие. Разбира се, много са обстоятелствата, които помагат или пречат на ръководните и контролните административни функции, с които е натоварен директорът. Но аз имам предимството, че съм част от един по-голям отбор – този на Националния военноисторически музей в София (НВИМ), чийто филиал е Военноморският музей.

Цялата статия, както и много други, можете да прочетете в новият Брой 143 на списанието>>

Подаряваме ти първите 42 стр. от брой 143 тук>>


Разбери повече за БГ Наука:

***


Вземете (Доживотен) абонамент и Подарете един на училище по избор!***

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.