Търсене
Close this search box.

Туризмът като форма на диалог между култури от брой 125

Туризмът като форма на диалог между култури от брой 125

Туризмът като форма на диалог между култури от брой 125

Туризмът като форма на диалог между култури от брой 125

Автор: Борислав Димитров, УНСС

Дипломиран Бакалавър, специалност „Икономика на туризма”

Настоящата разработка разглежда въпроса с формите на  междукултурния диалог, който възниква в рамките на туризма и културно-туристическите дейности. Разглежда се пряката връзка между  екскурзовод  и турист и протичащия между тях диалог, културните различия между страните, както и въпроса за произтичащото в този контекст културно многообразие в туризма.

Смисълът на културното преживяване зависи в най-голяма степен от културата. Практиката на всеки диалог, независимо дали е на ниво индивид, група или общност, е възможна в граници, определени от културата като консервативна система.

Туризмът, както и съпътстващите го дейности, се основава(т) на жив и пряк контакт между хората. Комуникацията, която възниква между туристите и местните общности, предполага споделянето на различни култури и културни ценностти.

Диалогът, който се провежда в рамките на туризма, пряко оразличава отделните култури – тази на туристите и тази на местните жители.

 

Останалата част от статията е достъпна само за абонати, но може да я прочетете в имейла си, след като ви я изпратим безплатно. 

 

 

Или можете да се абонирате за списанието и да видите всички статии от всички броеве.

 Абонамент за сп.“Българска наука“.

 

 

Виж повече за Абонамента тук.

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.