Съвместен българо-японски научен семинар

Семинарът ще се проведе в Аулата на Софийския университет на 13 април 2017 г. от 09.30 до 13.00 ч. Темата на семинара ще бъде: „Наука, технологии и иновации за общество на бъдещето“. От японска страна семинарът ще бъде открит от посланика на Япония у нас – г-н Шиничи Яманака, а от българска страна – от министъра на образованието и науката проф. Николай Денков.

Официален гост-лектор на семинара ще бъде д-р Хироши Амано от Университета в Нагоя, който е носител на Нобелова награда за физика за 2014 г. Друг участник от японска страна, който ще присъства и ще направи презентация, е д-р Мичинари Хамагучи – председател на Японската агенция за наука и технологии (JST) и бивш ректор на Университета в Нагоя. Третият участник от японска страна ще бъде г-н Нобумаса Цуцуй – предприемач, председател на компания „Токайски медицински продукти“.

Целта на събитието ще бъде да се осъществят контакти между български и японски научни институции и университети, и да се идентифицират приоритети от съвместен интерес за развиване на двустранно сътрудничество в различни области на науката, иновациите и технологиите.

Регистрационната форма за участие в семинара е публикувана на следния електронен адрес:
http://horizon2020.mon.bg/?go=page&pageId=271.

Срокът за регистрация е 10 април 2017 г.


РЕКЛАМА:

***


Европейска нощ на учените 2022 г.: