Търсене
Close this search box.

Свързаност без граници: Историята на Орбитъл Кънект


Орбитъл Кънект е съвременна компания, която се утвърждава като водещ играч в областта на сателитните комуникации. Основана през 2019 година в Лос Анджелис, Калифорния, компанията е създадена от група професионалисти, обединени от своята страст към технологиите и десетилетия опит в сателитната индустрия, телекомуникациите и бизнеса. С ясна визия и ангажимент към иновациите, Орбитъл Кънект се стреми да допринася за развитието на сателитната индустрия и да оформи бъдещето на комуникациите.

Компанията оперира в два офиса – основният им офис в САЩ и търговски офис в София, което ѝ позволява да има глобално присъствие и да обслужва клиенти по целия свят. С екип от висококвалифицирани специалисти, Орбитъл Кънект предлага на пазара професионално оборудване за сателитни комуникации и сателитни услуги през мрежите на водещи спътникови оператори.

От самото си създаване, фирмата се фокусира върху доставката на висококачествени продукти и услуги, които осигуряват надеждна и бърза свързаност, независимо от местоположението на клиентите. Компанията разполага с над 3000 висококачествени продукта и работи в партньорство с повече от 35 водещи производители в сателитната индустрия. Тази широка гама от продукти и партньорства позволява на Орбитъл Кънект да отговори на разнообразните нужди на своите клиенти в различни индустрии като морска навигация, телекомуникации, излъчване и държавни организации.

Компанията е известна с бързото и ефективно обслужване на своите клиенти, като гарантира отговор в рамките на 24 часа за всички запитвания. Този ангажимент към клиентското обслужване, съчетан с експертното познание и страст към иновациите, прави Орбитъл Кънект предпочитан партньор за много организации, които търсят надеждни сателитни решения.


Мисия и визия

Мисията на Орбитъл Кънект е да отговори на нарастващото търсене на широколентова свързаност в отдалечени и предизвикателни среди, като предоставя иновативни, надеждни и висококачествени сателитни решения. Компанията вярва, че в съвременния свят свързаността е не само удобство, но и основна необходимост както за бизнеса, така и за индивидуалните потребители. Независимо дали става въпрос за осигуряване на комуникация за отдалечени екипи, гарантиране на стабилни връзки за морски съдове или предоставяне на сателитни решения за правителствени организации, Орбитъл Кънект се стреми да направи разликата и да остави следа с надеждността и усилията си.

Визията на Орбитъл Кънект е да се превърне в глобален лидер в сателитните комуникации, като съчетава технологични иновации с експертно познание и безкомпромисно обслужване на клиентите. Компанията се стреми да бъде не просто доставчик на продукти и услуги, но и партньор, който разбира специфичните нужди на своите клиенти и работи съвместно с тях за постигане на оптимални решения.

Орбитъл Кънект вижда бъдещето на сателитната индустрия като неразривно свързано с технологичния прогрес и непрекъснатото усъвършенстване. За да постигне това, компанията инвестира значителни ресурси в научни изследвания и разработки, насочени към създаване на нови технологии и усъвършенстване на съществуващите. 

 

Продукти и услуги

Орбитъл Кънект предлага обширно портфолио от продукти и услуги, които обхващат широк спектър от нужди в сателитните комуникации. Компанията е известна със своето професионално оборудване за сателитни комуникации и сателитни услуги, които предоставя през мрежите на водещи спътникови оператори.

Като хардуер Орбитъл Кънект предлага разнообразие от сателитни антени, RF компоненти, базови ленти и системи за дизайн и интеграция. Асортиментът включва продукти от множество водещи производители в сателитната индустрия, които гарантират високо качество и надеждност.

В допълнение към хардуера, Орбитъл Кънект предлага и разнообразие от услуги, които допълват продуктовата гама и осигуряват пълноценни решения за клиентите. Те включват професионални инженерни и консултантски услуги, проектиране на мрежи и системи, постоянна техническа подкрепа през целия жизнен цикъл на проекта, обучения и сертификационни курсове.

Към това се добавят разбира се и сателитни интернет услуги, където компанията предлага високоскоростен сателитен интернет за отдалечени локации и морски съдове, включително Starlink интернет, фиксирани и морски VSAT услуги. Всички тези услуги осигуряват надеждна свързаност, независимо от географското разположение.

Освен това Орбитъл Кънект предоставя комплексни услуги за дизайн и интеграция на сателитни системи, като се грижи за всичко – от първоначалната концепция до окончателната инсталация и поддръжка. Тези услуги включват оценка на нуждите на клиентите, проектиране на системи, инсталация и интеграция на оборудването, както и обучение на персонала.

И в допълнение компанията предлага 24-часова поддръжка и обслужване за всички свои продукти и услуги. Това включва техническа поддръжка, ремонт и подмяна на оборудване, както и регулярни инспекции и обновления на системите, за да се гарантира тяхната надеждност.


Наука и бизнес

Красимир Терзиев, собственик и управител на Орбитъл Кънект, разказва пред списание “Българска Наука” за ролята на науката и образованието в развитието на бизнеса и успеха на компанията. Със своето академично и професионално образование, което включва докторска степен от БАН в Института за информационни и комуникационни технологии, той подчертава важността на знанията и непрекъснатото обучение за успеха на всяка организация.

„Всеки бизнес изгражда основите си на база знания и умения, които са предпоставка за успешното развитие,“ казва Терзиев. Той вярва, че професионалните умения и компетенции са правопропорционални на постигнатите резултати. Затова образованието и квалификацията на служителите са от критично значение за всяка успешна компания.

Красимир Терзиев насърчава концепцията за „учене през целия живот“ (Lifelong Learning), като подчертава, че обучението не трябва да се ограничава до класната стая или университета. В ерата на дигиталните технологии, обучението може да се провежда навсякъде и по всяко време, което прави процеса по-удобен и достъпен. „Най-важното е обучението да ни носи удоволствие и да ни позволява да следваме нашите мечти и увлечения,“ споделя той.

Като собственик на такъв успешен бизнес, Терзиев подчертава значението на притежаването на широк спектър от умения и квалификации. „Създаването на бизнес е лесната част; трудната е да оцелееш и да управляваш хората и процесите правилно,“ посочва той. В Орбитъл Кънект се прилага комплексен подход, включващ знания в различни области като бизнес развитие, маркетинг, правни въпроси, инженеринг и финанси. Това разнообразие от умения на служителите помага на компанията да изгражда успешни бизнес модели и да осигури устойчиво развитие.


Бъдеще и развитие

Орбитъл Кънект е компания с амбициозна визия за бъдещето, която се стреми да бъде на преден план в развитието на сателитните комуникации. Със своя ангажимент към иновации, устойчиво развитие и непрекъснато усъвършенстване на услугите, компанията има ясна стратегия за бъдещ растеж и разширяване. В основата на това развитие са поставени иновациите. Компанията непрекъснато инвестира в научни изследвания и разработки, които целят да създадат нови технологии и да усъвършенстват съществуващите. Тези усилия са насочени главно към разработка на нови продукти, внедряване на изкуствен интелект и машинно обучение, усъвършенстване на инфраструктурата, енергийно ефективни решения и устойчиво развитие като цяло.

С оглед на всичко това бъдещето на Орбитъл Кънект е изпълнено с възможности и предизвикателства. Със своите амбициозни планове за иновации, устойчив растеж, глобално разширяване и развитие на човешките ресурси, компанията е подготвена да посрещне бъдещите предизвикателства и да продължи да бъде сред водещите в областта на сателитните комуникации. Орбитъл Кънект остава ангажирана към своята мисия да предоставя висококачествени и надеждни сателитни решения, които подобряват глобалната свързаност и комуникации, без които в днешно време практически не можем.

Текст: Радослав Тодоров
Изображения: Canva
Източник: orbitalconnect.com

 

Повече за тази поредица (Наука и бизнес) може да видите тук: https://nauka.bg/nauka-biznes/

Тази поредица на Сдружение „Форум Наука“ е финансирана от Фондация „Америка за България“.

Моля, не пропускайте това (1 минута четене)

БГ Наука моли за вашата подкрепа. Ние сме организация с нестопанска цел и се борим за каузата да направим науката по-близка до хората, като създаваме статии, видеа, аудио материали и други видове полезно и лесно разбираемо съдържание, безплатно в интернет.

Нямаме реклами в сайта и може да се чете приятно и лесно. Това пространство е ваше. 

Не бъдете от тези 99%, които подминават това съобщение. Бъдете от хората, които искат промяна.

Направете услуга на себе си и подкрепете БГ Наука, като се абонирате за 9 лв. на месец за сп. „Българска наука“

Ако можете да си позволите по-голяма сума може да направите Еднократен/Вечен абонамент за БГ Наука или да направите дарение към “Сдружение Форум наука” за повече безплатно полезно научно съдържание на български език. Повече тук >>

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.