SumUp и Купи Наука на Science Bricks

Стотици фенове на науката от 5 до над 60 години се събират, за да присъстват на първото издание на Science Bricks: Наука с кауза. Четиримата лектори – Никола Каравасилев, Наско Стаменов, доц. Аспарух Камбуров и проф. Николай Денков, правят последни проверки на презентациите си, а водещите Златина Димитрова и д-р Владимир Божилов са готови с откриващите си реплики. Пред залата щандовете на Izzi Science for kids, MDV training, Виваком, фондация „Карол знание“, Географ БГ, Катедра Астрономия, Купи Наука, TechnoMagicLand са пълни със завладяваща наука.

Повече за събитието вижте тук >>

 

Ние от БГ Наука не само подкрепихме събитието, но и активно го популяризирахме, за да може повече хора чрез вземането на билет да подкрепят олимпийските отбори по природни науки.

Също така имахме щанд, който беше реално на Купи Наука. Благодарение на Sum Up много хора успяха да си вземат колиета и тениски без да носят пари в брой.


РЕКЛАМА:

***

Интересно е, че много посетители обикалайки щандовете се спираха гледайки Sum Up като нещо излязло от бъдещето. Питаха какъв научен апарат е това и за каква научна дейност служи. Ние с усмивка обяснявахме, че е ново устройство за плащане с банкова карта и са много прави – в него има наистина много наука.

Разберете повече за Sum Up от техния сайт >> https://sumup.bg/

 

 

 


Европейска нощ на учените 2022 г.: