Скоро минах курс: Въведение в електронната търговия

Искам да се похваля, че скоро преминах през курса на СофтУни – Въведение в електронната търговия: Как да създадем успешен онлайн магазин.

2 (3)

Водеше го Борил Богоев, който наистина е един от най-добрите специалисти по темата в България. Страшно много научих и дори често си преглеждам записките, които си водих.

Ще наблегна на няколко неща, които мисля да споделя за курса и уменията, които придобих.

  1. Гледах курса изцяло онлайн

Аз съм посещавал и друг курс на СофтУни в тяхна зала и е различно преживяването, но от курс като този аз мисля, че взех повече, точно защото беше онлайн. Гледах го, когато на мен ми е най-удобно. Спирам, връщам, наново преглеждам някои неща и така за мен беше по-лесно усвояването на информацията.


РЕКЛАМА:

***

  1. Знанията, които придобих

Може да разгледате модулите, през които минахме, на линка по-горе. Който се интересува дори малко от онлайн търговия ще види, че в действителност сме покрили всички аспекти. Това, което ме впечатли беше, че огромна част от информацията беше дадена от „кухнята“, т.е. много практични съвети, примери и Борил директно ни съветваше за какъв казус какво решение да вземем. Аз, който преди това нямах никаква представа от електронна търговия щях с години да се мъча, докато разбера и 1/10 от  безценните отговори на множество проблеми, които започнах да имам по работата си върху KupiNauka.com

  1. Изпитната част

След всеки модул имахме домашно, което ни подготвяше за крайния изпит – курсова работа, която обхваща подробно описание на магазина, който всеки прави. Също така, трябваше да измисляме много неща, за да подобрим продажбите си, да променим дори начина си на мислене за клиента, продукта, цената. Една хубава курсова работа означава, че всеки е използвал добре познанията и ще подобри собствения си бизнес.
Искам да посъветвам всеки, който иска да се развива, в която и да е област: посещавайте безплатни и платени обучения, а ако нямате време – има достатъчно онлайн такива курсове, които ще ви повишат компетенциите и ще подобрят и резултата, който гоните.


Европейска нощ на учените 2022 г.: