Сдружение „Форум Наука” участва в естонски медиен проект на “Младежта в действие“

306871_3726705084040_1441738349_n.jpg

Сдружение „Форум Наука” издаващо списание „Българска Наука” взе участие в младежки обмен за творческо четене и писане, част от програмата „Младежта в действие“. Проектът се състоя в Нелиярве, Естония, между 30 юни и 7 юли.
Участници от седем държави – България, Естония, Италия, Литва, Полша и Франция, обмениха идеи и опит в дискусии за ефекта на медиите и тяхната връзка с културата, стереотипите и обществото. Чрез различни упражнения за творческо четене, откриване на погрешни логически доводи в медийни публикации, писане на прес съобщения и дискусии за ефекта на рекламата участниците си дадоха сметка за силата на медийното влияние. Презентациите на представените европейски държави сближиха младежите и подобриха взаимното разбиране и сътрудничество като част от основните европейски ценности. Петтимата български участници представиха страната по необикновен начин, демонстрирайки пред чуждестранните си връстници не само български фолклорни песни и танци, а и част от съвременната култура на младежите в България.
Като     част от проекта групата посетиха националното естонско радио Р4 в Талин и се срещна с главния редактор на естонско списание за жените. Представител на „Форум Наука” даде интервю за руско-говорящата програма на радиото в предаването „Меридиан“. Интервюто може да чуете тук:
http://r4.err.ee/helid?main_id=1218054
„До края на проекта участниците ще са наясно с глобалните медии. Очаквам промяна в тяхната общност, когато се приберат, поглеждайки с критическо око на медийната информация като потребители и използвайки придобитите репортерски умения“ надява се Рута Пелс, организатор на проекта, от неправителствената организация Esti People for People.

Деница Йотова,
„Българска Наука”


„Българска Наука“ по време на българската вечер, разказвайки за най-обичаните места за забавление от младите хора в България


Европейска нощ на учените 2022 г.: