Търсене
Close this search box.

„Рибен буквар“ и „БГ Наука“ на 15.02.2013

„Рибен буквар“ и „БГ Наука“ на 15.02.2013

„Рибен буквар“ и „БГ Наука“ на 15.02.2013

„Рибен буквар“ и „БГ Наука“ на 15.02.2013


Направи дарение на училище!



***

„Ние от Рибен Буквар сме щастливи да ви съобщим, че екипът ни нараства с още един член. Този петък в ролята на водещ влиза Росен Теодосиев от списание Българска Наука и с Иван Христов ще изготвят заедно предаване. Идеята ни за партньорство произлезе от факта, че сме съмишленици в една и съща кауза – популяризирането на наука в България. Взаимно вярваме в продуктивността на нашето сътрудничество, което да доведе до интересни дискусии и нови срещи в студиото ни. Надяваме се, че ще разширим кръга на нашите зрители и ще засилим интереса у хората в областите на научното познание, образованието и развитието като цяло!Бъдете с нас и задавайте вашите въпроси на 15-ти февруари от 18ч. Какво сме ви приготвили и с кого ще ви срещнем, вижте сами!“

http://www.binar.bg

68954_10151737405314554_717863304_n.jpg (720×576)

 

Ноември месец Росен и Петър Теодосиеви от списание „Българска Наука“ гостуваха в „Рибен Буквар”.


Разбери повече за БГ Наука:

***

В първата част на „Рибен буквар“ говорим с д-р Диляна Иванова от музея Фийлд в Чикаго за нейната дисертация „Житейски разкази за всекидневието в социалистическия град. (По примера на Русе)“. Поставила си за цел да предложи подход за изследване на социалистическото всекидневие през призмата на микроисторията, Диляна Иванова се съсредоточава върху представите на обикновените граждани и осмисляните от тях промени в обществото, държавата и икономиката. Ще се фокусираме не толкова върху историческата конкретика за града, а върху антропологическите категории чрез които се описва социализма в Русе в устните разкази на жителите си.

Може би си мислите, че знаем всичко за царството на животните? Донякъде е така, но – само донякъде. Във втората част на предаването ще говорим за книгата „(Не)обикновените животни“ с нейния автор д-р Чавдар Черников. Ще имате възможността да чуете куп непознати и невероятни факти от животинския свят, представени с такава удивителна компетентност и лекота, че духът на откривателя ще се събуди у всекиго от вас, а възхищението ви пред великото чудо на живота ще набере непознати сили. Разговорът ще бъде преплетен между книгата, животните и списание „Българска Наука“, в списването на което нашият гост е от самото му начало…

 

http://www.binar.bg


Вземете (Доживотен) абонамент и Подарете един на училище по избор!



***

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.