Последна седмица за кандидатстване в Предприемачи в науката

Един от участниците в Предприемачи в науката на Фондация Карол Знание ще спечели 30 000 лв., за да реализира проекта си, напомнят организаторите. Проектът включва обучение и конкурс и е насочен изцяло към докторанти и млади учени.

Програмата ще открият тримата досегашни носители на наградата Предприемач в науката и ще бъдат представени първите стартъпи, вдъхновени от програмата. Сред лекторите има водещи български учени от Харвад, Цюрих, Лозана и Лондон.

Обучението е безплатно и ще бъде онлайн, което ще позволи да се включат и учени извън София, в една от следните области:

  • Инженерни науки
  • Нови материали
  • Нови технологии

Списание БГ Наука е медиен партньор на проекта и освен, че отразява програмата, представя учените-предприемачи.

Освен паричната награда от конкурса Предприемач в науката, партньорите на програмата предоставят редица други възможности за участниците, една от които е пълна стипендия за 12-месечната Сапфирена мастърмайнд програма „Бизнес растеж“ на Александър Николов, създател на Формулата от 7 стъпки за бизнес растеж.


РЕКЛАМА:

***

Кандидатстването за единственото по рода си обучение е до 31 август. Още детайли за лекторите, програмата и как да кандидатствате – тук.

 


Европейска нощ на учените 2022 г.: