Последни две седмици за кандидатстване в Предприемачи в науката

Последни две седмици за кандидатстване в Предприемачи в науката

Последни две седмици за кандидатстване в Предприемачи в науката

Последни две седмици за кандидатстване в Предприемачи в науката


Направи дарение на училище!***

 

„Програмата Предприемачи в науката беше голямо предизвикателство. Накара ме да изляза от зоната си на комфорт на научните изследвания, които може да станат, а може и да не станат. Даде ми абсолютно различна гледна точка за това, какво правим, какво искаме и можем да постигнем“, разказва д-р Мариела Василева-Славева. Тя е хирург и един от носителите на наградата Предприемач в науката, която в последното издание беше поделена между двама учени. Другият е докторантът от Технически университет – Варна инж. Калин Николов, съосновател на Техноватори. Стартъпът разработва декарбонизатор (Decarbonyzer), който намалява вредните емисии от двигатели с вътрешно горене като същевременно намалява и разхода на гориво. „Предприемачи в Науката“ даде възможност на нашия стартъп да получи знания и информация за това как една научна разработка може да се превърне в бизнес начинание. Интересните обучения ни позволиха да разберем гледната точка на инвеститора в такъв тип проекти, както и правилно да подготвяме и оценяваме нашите бизнес планове“, признава инж. Николов. 

Кандидатстването за петото издание на Предприемачи в науката е отворено още две седмици – до 3 септември. Програмата е разработена от фондация Карол Знание за докторанти и млади учени. Както списание Българска Наука писа, тази година ще бъде петото издание, което ще се проведе онлайн от 21 септември до 14 декември. Финалната дата е конкурс Предприемач в науката, където след обучение и менторство, учените представят своите проекти като бизнес идеи пред журито. А в самото жури е съставено от лекторите, които решават кой ще грабне награда от 30 000 лв., за да реализира проекта си.

Тази година програмата отново поставя фокус върху Impact investing. За участие са поканени студенти, докторанти и млади учени, които искат да развият научната си разработка в бизнес проект, с позитивно въздействие върху околната среда или обществото. Партньори са Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Технически университет – София, УНСС и Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“. Всеки от тях ще награди с участие екипи или индивидуални проекти, които ще се конкурират за финансовата награда.


Разбери повече за БГ Наука:

***

Освен нея участниците получават и сериозна менторска подкрепа. Тази година менторите са четирима, единият от които ще работи с бъдещите предприемачи от Лондон. 

Кандидатстването е отворено до 3 септември. Още за програмата, лекторите и условията за участие, вижте тук

 


Вземете (Доживотен) абонамент и Подарете един на училище по избор!***

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.