Платформа за наблюдение на Земята и платформа за събиране и обработка на сателитни данни за безопасни, устойчиви и икономически ефективни минни операции

Предмет на проекта

Проектът Goldeneye ще реализира уникална комбинация от технологии за дистанционно наблюдение на Земята и позициониране, използвайки данни от сателитните навигационни системи, задвижвани от анализи и обработка на данни и алгоритми за машинно обучение. 

Платформата ще позволи на спътници, дронове и сензори на място да събират данни с висока разделителна способност за цялата мина, които могат да бъдат обработени и превърнати в разумна система за безопасност, мониторинг на околната среда и цялостна производителност, позволявайки по-ефективно проучване, добив и затваряне. Тези инструменти ще бъдат демонстрирани в 5 полеви изпитания в Германия, България, Румъния, Косово и Финландия, създавайки убедително стойност на минната индустрия. 

Проектът е с продължителност 3 години и финансиране от 8,36 млн. евро. Консорциумът включва голям индустриален партньор, 7 малки и средни предприятия, 4 академични / изследователски центъра и 4 крайни потребители, подкрепени от силен консултативен съвет от експерти в областта на геонауките.

 


РЕКЛАМА:

***

Програма

H2020-EU.3.5.3. – Осигуряване на устойчиво предлагане на неенергийни и неземеделски суровини

 

Вижте цялата информация за проекта в броя  (безплатно в PDF) >> Специализиран брой: Научни европейски проекти с българско участие

 

Специализиран брой: Научни европейски проекти с българско участие

 

Този брой се реализира с подкрепата на
проекта K-TRIO 4 (Европейска Нощ на
Учените 2020 г.)

В този брой ще намерите над 15 научни проекта финансирани от Европейската комисия с изключително българско участие.
Искаме да покажем, че в България се правят изключителни неща и нивото на научна експертиза е европейско. Разбира се, това е една малка част от научните проекти, в които участват различни български организации. Може да следите интервютата, които пускаме в текст, аудио и видео на български учени, за да разберете още повече за българските участия в европейски проекти.

 

ИЗТЕГЛИ БЕЗПЛАТНО В PDF >>

 


Европейска нощ на учените 2022 г.: