НПМ ви кани на пътешествие в дъждовната гора на Малайзия с Биляна и Марко

nmnhs.jpg

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc3/301319_477933028927084_1312370535_n.jpg

Националният природонаучен музей ви кани на пътешествие в дъждовната гора на Малайзия с Биляна Траянова и Марко Адамс

На 24 март, от 13 часа всички посетители на музея могат да се запознаят с най-новата серия от приключенията на малкия Марко.
Този път той е в джунглата на Малайзия, където се впуска в търсене на следи заедно с водача Саад. Неочаквана ситуация променя плановете им. Красивите отровни жаби и хищниците са най-малкия проблем. Ще се справи ли Хариша сам сред дивата природа и ще помогне ли дарбата му да говори с животните? (http://harisha-adventures.com/?p=231)
Авторката Биляна Траянова ще покаже уникални кадри от своите пътешествия и ще разкаже как те я вдъхновяват за написването на историите. По време на представянето всички книжки от поредицата ще могат да бъдат закупени с отстъпка 7 %.
Хариша е детска приключенска поредица, в която всяка история е от различно място на планетата. Марко Адамс е само на осем, но попада в невероятни ситуации, приключенията го следват на всяка крачка – в пустинята на Раджастан, саваната на Кения или в джунглата на Малайзия – където и да отиде, Марко среща специални хора, непознати племена, диви животни и открива тайнствени знаци, които го отвеждат до Великото Знание. „Хариша“ е активна книга, която детето не оставя щом прочете. Напротив – продължава да търси с вдъхновение и жажда знания и отговори на нови въпроси.

За Биляна Траянова:
Авторката Биляна Траянова е актриса, сценарист и продуцент на десетки документални филми. През 2006 г. създава „Без багаж“ – една от най-популярните телевизионни програми на БНТ. Поредицата за пътешествия „Без багаж“ се превръща в любимо и очаквано преживяване на стотици хиляди зрители от всички възрасти. Биляна ни отвежда в далечни и малко познати места, където ни разкрива древни ритуали, гостува на непознати етноси, намира приятели, както в оризищата на Бирма, така и в дворците на Махараджите в Раджастан. Синът и слуша в захлас екзотичните приказки след всяко завръщане и така се ражда идеята за поредицата Хариша, истински сериал с приключения, екзотика и пътешествия.

„Хариша“ е моят подарък за всички прекрасни деца, които пораснаха по-бързо от нас самите и изпуснаха романтичните приказки, защото бързат да творят добро и да спасят света! „Хариша“ е подарък и за всички родители, които като мен обожават децата си и искат да им дадат най-доброто, както и да имат прекрасни поводи да четат, да разговарят и да приключенстват заедно. „
Биляна Траянова


Европейска нощ на учените 2022 г.:


РЕКЛАМА:

***