„Нощ на учените“ в Медицински Университет – Пловдив

За девета поредна година Медицинският университет – Пловдив участва в Европейската Нощ на учените. Тази година програмата бе организирана в два дни, изпълнени със забавни, полезни, интересни и вкусни моменти.

На 28 септември за първи път на територията на Медицинския университет – Пловдив се проведе „Приключение в МУ-Пловдив“ – отборна състезателна игра, включваща мисъл, познание и бързина. Шест отбора – три с български и три с чуждестранни студенти с изключително оригинални имена – Контра Вегани, Мозъчен фалит, Syndrome of a Down, Gryffindor, Doctors United и Aztec Generals се състезаваха да открият девет пункта в района на университета. На място те отговаряха на загадки, изпълняваха различни задачи, стремейки се да пристигнат първи на финала и спечелят голямата награда.

Програмата на втория ден – 29 септември, бе наситена с разнообразни и развлекателни събития. „Нощта“ започна с традиционния дебат на тема „Qua Vadis, Homo Sapiens?” между отборите на „Физиоантропите“ и „Социоантропите“. След първоначалния сблъсък на интелект, красноречие и остроумие, за изненада на публиката двата отбора достигнаха до хармония и помирение.


РЕКЛАМА:

***

Отборът на Физиоантропите
Отборът на Физиоантропите
Отборът на Социоантропите
Отборът на Социоантропите

След официалната част имаше благотворителен кулинарен базар с вкусни ястия, приготвени от преподаватели, студенти и служители. Събраните средства бяха дарени на Госпъл хора и на Групата на непалските танцьорки към университета.

Госпъл хорът
Госпъл хорът

Гостите на „Нощ на учените“ имаха възможност да разгледат изключително интересна палеоантропологична експозиция „Живот и смърт в древния Филипопол“, която по увлекателен начин разказа как са живели и от какво са страдали нашите предци.

"Живот и смърт в древния Филипопол"
„Живот и смърт в древния Филипопол“

„Нощ на учените – 2017“ беше безспорен триумф на интелигентността, професионализма, ерудицията, ораторското майсторство и ентусиазма на преподаватели и студенти от МУ – Пловдив! Един незабравим празник, наситен с положителни емоции, с усмивки и с приятелство!


Европейска нощ на учените 2022 г.: