„НЛО дневници“ на Мартин Плауман

vakon_NLO_korica.jpg

Идеята за извънземна намеса на Земята открай време вълнува човечеството, но този път обект на проучването не са космическите посетители, а самите земляни. В необикновения пътепис „НЛО дневници“ Мартин Плауман поема по неведомите пътища на уфологията, системата от вярвания за НЛО, за да се срещне с нейните отдадени последователи и да запише невероятните им истории.

 Впечатлен от желязната убеденост на уфолозите в съществуването на НЛО, скептично настроеният Мартин решава да посвети докторантурата си на феномена „уфология“ и да започне едно вълнуващо пътуване по пътя на вярата в необяснимото. Описаното в „НЛО дневници“ седемгодишното изследване превежда австралиеца през пустинните пейзажи на Америка, мъгливите планини на Чили, мрачните джунгли на Боливия и още редица места, вдъхновили колоритните разкази на очевидците. Авторът събира разнообразна палитра от човешки съдби и на моменти се сблъсква с уфолози, по-чудати и от марсианците.

  Извънземно забавен и космически мъдър, Мартин Плауман майсторски проблематизира необходимостта да обгръщаме ежедневието с мистичния воал на невероятното в търсене на нещо повече.

  Това е историята на хората, които повярваха.

  За автора:


РЕКЛАМА:

***

  Мартин Плауман започва да се интересува от НЛО още като дете. Когато получава докторската си степен върху явлението „уфология“, той се превръща в сензация за националните австралийски медии, включително „Ейдж“, „Сидни морнинг хералд“, „Аустрелиън“, „Хералд сън“ и „Канбера таймс“.

 Живее в Мелбърн, където води курс по творческо писане за хора с увреждения, които имат различен културен и лингвистичен произход.


 Отзиви:

  „Прекрасно четиво… Уфологията е изключително вникване в човешкия ум.“

 „Аустрелиън“

„В сърцето на неговото академично и пространствено пътуване стоят сериозни въпроси: Кое е истинско и кое не е? Как правим разлика?“

Хералд сън“

„Идеалната книга за четене докато ви вземат проби на борда на кораба-майка.“

 Шон Микалеф

 Данни за книгата:

 Купи през БГ Наука

ISBN: 978-954-9535-96-9

Цена: 16 лв

Страници: 304

Превод: ©Десислава Сотирова

Редактор: Кристина Димитрова

 Корица: Мека


Европейска нощ на учените 2022 г.: