Николета Георгиева от ЦК „Квантова комуникация, интелигентни системи за сигурност и управление на риска“ (Quasar)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Николета Георгиева е на 24 години, офицер във Висшето военноморско училище и изследовател в Център за компетентност „Квантова комуникация, интелигентни системи за сигурност и управление на риска“ (Quasar) изграден по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. В проекта тя участва като програмист, а нейната специалност е киберсигурност.

Последното й хоби от около два месеца насам е да тренира карате киокушин.

Роля в проекта

Тя е специалист по програмиране и нейната задача в центъра за компетентност „Квантова комуникация, интелигентни системи за сигурност и управление на риска“ (Quasar) изграден по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“  е след като колегите ѝ моделират самите 3D обекти, да създаде софтуерно границата на отделните обекти – къде точно са стените, кои са вратите и как се отварят и т. н.

Участието ѝ в проекта е нещо ново и различно за нея, обогатяващо нейните знания и с това тя се надява да помогне не само на себе си, но и на България като цяло.


РЕКЛАМА:

***

Настояща работа

В момента, заедно с екипа ѝ, работи върху конкретна сграда, където те трябва да комбинират отделните части от модела за да могат да работят заедно и съвместимо, т.е. като едно цяло.

Интересен факт

Малко известен факт относно програмирането е, че програмистите на ниско ниво и тези на високо ниво са коренно противоположни спрямо това, което хората си мислят за тях. В същност програмистът на ниско ниво е с най-много опит и се занимава с най-трудните задачи.

 

 

Всички визитки вижте тук: https://nauka.bg/category/centrove/

[ЧАСТ 2] Лицата на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“

Изтегли броя в PDF от тук: https://nauka.bg/licata-opnoir-sept/