НАУКАТА РЕШАВА ПРОБЛЕМИ, ЕП. 2 – НЕДИСЛАВ ВЕСЕЛИНОВ: ПОЛЕТ В ДРУГИ СВЕТОВЕ

В новата поредица от събития на Българска наука и MOVE.BG всеки месец ще ни гостува един учен, който разказва за себе си и своята работа през призмата на това как науката променя живота на хората и разрешава конкретен проблем. Целта на формата е да представи учени, които са специалисти в различни области на науката и чрез работата си са постигнали успехи и са подобрили или са работили за подобряването на живота на хората.

През месец януари ще ни гостува инж. физ. Недислав Веселинов.

Инж. Недислав Веселинов
Инж. Недислав Веселинов

През 2011 г. инж. Веселинов завършва специалност „Физика“ във Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, а по-късно 2017г. Факултет „Авиационна техника“ на Московския Авиационен Институт (МАИ) – специалност „Самолето- и вертолетостроене“. Работи 5 години като инженер-конструктор в „Отраслово специализирано конструкторско бюро за експериментално самолетостроене“ към МАИ.

През 2016 г. заедно с колеги учредява Авиационно-космически форум (www.asforum.org) и е негов председател. Занимава се с теоретична разработка за полети на други планети, защото вярва, че бъдещето на човечеството се стреми към овладяването на нови светове.

Темата, която ще представи на събитието е „Полет на летателни апарати в атмосферите на планетите от Слънчевата система“. Тя е по проект представен в рамките на Московския Авио-космически Салон – МАКС 2015 и 2017.


РЕКЛАМА:

***

Заповядайте да се запознаете с вълнуващата работа на един млад учен и космическата му мечта! ?

 

Начален час: 19:00
Дата: 23. януари (вторник)

Събитието във Facebook – https://www.facebook.com/events/170883033672635/

Повече за Българска наука: https://nauka.bg/za-nas/

Повече за MOVE.BG: https://move.bg/


Европейска нощ на учените 2022 г.: