Национален кръг по информатика – 4-7 май 2012 – медалисти

image001.png

 „Най-големите“ шампиони от Националната олимпиада по информатика получиха стипендии

 Тримата дванадесетокласника си тръгнаха от Олимпиадата освен с медали и с едногодишни стипендии, които да ползват през първата си година на обучение в България

114 ученика от страната се състезаваха на републиканския кръг от ХХVІІІ Национална олимпиада по информатика, който се проведе в гр. Ямбол в периода 4 – 7 май 2012 г.

 Младите информатици се бореха за призови места, разделени в пет възрастови категории. Абсолютен шампион сред най-големите стана Ясен Трифонов от ОМГ „Акад. Кирил Попов“ в гр. Пловдив, само с пет точки зад него в класирането остана дванадесетокласникът от ПМГ „Нанчо Попович“ в Шумен – Румен Христов. Бронзовият медал в група А спечели  Йордан Чапъров от „МГ Атанас Радев“ – гр. Ямбол.

http://image.nauka.bg/news/other/Yasen-Trifonov-zlaten-medal-grupa-A.jpg


РЕКЛАМА:

***

 

Първенецът от група А (11-12 клас) – Ясен Трифонов от Пловдив и

 Силвия Кънчева, държавен експерт по информатика


http://image.nauka.bg/news/other/Rumen%20Hristov-srebro-grupa-A.jpg

 Румен Христов от Шумен – сребърен медалист от НОИ 2012

 

 

http://image.nauka.bg/news/other/Yordan%20Chapyrov-bronzov-medal-grupa-A.jpg

 Йордан Чапъров  от Ямбол с бронзов медал от Олимпиадата

 

 

Стипендии за първенците

 Тримата шампиони получиха специални награди от Академията на Телерик за софтуерни инженери, както и стипендия за първата година от обучението на бъдещите студенти, които изберат да продължат образованието си в България и успоредно с това се включат в Софтуерната академия на Телерик.

 Стипендията дава възможност на младите информатици да посветят изцяло времето си на своето образование. Бъдещите първокурсници ще могат да се издържат без да работят през първата година като студенти, както и ще се включат в интензивната десетмесечна програма за обучение на софтуерни инженери – TelerikSoftwareAcademy, без приемен изпит.

 Следващото изпитание за младите информатици е Националният пролетен турнир по информатика, който ще се проведе на 9 и 10 юни 2012 в гр. Пловдив.

 Национална олимпиада по информатика 2012

 Националната олимпиада бе организирана от МОМН, РИО – Ямбол, Община Ямбол и МГ „Атанас Радев” – Ямбол. Сред гостите на финалния кръг бяха още държавният експерт по информатика Силвия Кънчева,  ст.н.с. Емил Келеведжиев от БАН – Институт по информатика и математика, проф. Капралов от ТУ – Габрово, представители от Регионалния инспекторат по образованието, от община Ямбол и др.

 Телерик Академия

 Основана през 2009 година, Академията на Телерик за много кратък период от време успя да се наложи като лидер в предлагането на безплатно обучение по разработка на софтуер, което да допълва и задълбочава получените в училище и университета знания по информатика и информационни технологии.

 Академията организира специализирани срещи за подготовка на ученици за Националната олимпиада по информатика и Националната олимпиада по информационни технологии, за да станат те състезатели от световно ниво. В допълнение на тези инициативи бяха стартирани Детски школи по програмиране за най-малките ученици (4-6 клас).


 academy.telerik.com

 facebook.com/TelerikAcademy

 twitter.com/#!/Telerik_Academy

 Още снимки от НОИ 2012

 

 

 

 


Европейска нощ на учените 2022 г.: