МУЗЕЙКО: ТАБУТАТА ПАДАТ!

Какъв щеше да бъде светът на науката и ежедневието ни без табута? Отговор на този въпрос търсим в… Музейко! Вечерно събитие от поредицата Science Nights, посветено на темата TABOO, кани всички разкрепостени пораснали (18+) да предизвикат себе си със забранените плодове в науката и живота. Научната и провокативна вечер ще се състои на 29 март между 19:30 и 00:30 ч., а за всички, които вече се питат какво ги очаква тогава в Музейко: състезателни игри с награди, разговори, танци и музика, състезания за съобразителност и срещи с артисти, учени и хора от света на изкуството.

София, 20 март 2018 г. – Ако и Вие се вълнувате могат ли научните табута да бъдат разбити, събитието за големи TABOO е Вашето пътешествие в “забранените” теми. Развитието на науката изобилства от въпроси, по които не говорим или деликатно премълчаваме. Преодоляни или все още актуални, табутата са част от прогреса и нашето разбиране за света. На 29 март детският научен център Музейко ще преобърне редица научни и житейски табута със забавни състезания, много хумор, срещи с интересни хора и арт занимания в шестата поредна вечер само за големи, наречена TABOO.

Какво ни очаква на TABOO?

Science and Arts speed dating


РЕКЛАМА:

***

За не повече от 3 минути ще можем да се срещнем и поговорим с невероятните гости на Музейко от всички сфери на науката и изкуството и да научим повече за забраненото: археолог, имунолог, изкуствовед, генетик, поет и психотерапевт.

Музика и танци

Ще проверим уменията си в един от най-забавните танци на всички времена – ориенталският belly dance и сложният танц на пилон pole dance. Защо и как възникват тези стилове и лесно ли е да ги научим? С помощта на професионалните танцьори от Derida Dance Centre.

Виждал ли си това: сексът при животните

Неочаквано и невероятно многообразие от форми на наглед странни решения – можем ли да разпознаем половите органи на животните и да разберем еволюционния механизъм, който ги е създал?

Специален гост: Иванка Курвоазие

Една от най-забавните и енигматични дами в българското виртуално пространство, Иванка Курвоазие, ще гостува в Музейко инкогнито и ще отговаря на 10 подбрани въпроси на публиката.

Живот в забранения град: в помощ на онези, които живеят в табу

В своята вечер за възрастни Музейко представя няколко невероятни организации, посветили работата и живота си в подкрепа на хора и теми, за които не говорим или предпочитаме да не забелязваме –  Центърът за приобщаващо образование, който организира “Стая на срама”, в която всеки участник ще може да изповяда свой ученически срамен спомен, LOVEguide, които говорят директно с тийнейджърите за сексуалното им образование, Живот на килограм, които променят разбирането за хранителните разстройства при тийнейджърите, Single Steps, които подпомагат ЛГБТИ младежи и техните родители, Светът на Мария, които променят нагласата ни към хората с интелектуални затруднения.

 

xxx

TABOO

Музейко

29 март 2018 г.

19:30 – 00:30 ч.

Билети (онлайн на muzeiko.bg или на касите в Музейко) – 10 лв.

Билети в деня на събитието – 15 лв.


Европейска нощ на учените 2022 г.: