Международно състезание NASA International Space Apps Challenge

International Space Apps Challenge 2014 Bulgaria.jpg

БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА НА МЕЖДУНАРОДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ NASA INTERNATIONAL SPACE APPS CHALLENGE

 

International Space Apps Challenge 2014 Bulgaria.jpg (450×644)На 12 и 13 април 2014 г., България ще участва за втора поредна година в международното състезание NASA International Space Apps Challenge. То е предизвикателтво, в което се състезават иновативно мислещи, талантливи и амбициозни хора от всички възрасти и с това допринасят за решаването на наболели глобални проблеми. Тази година организатори и домакини на Space Apps Challenge 2014 – България са Техническият университет – София и ПМГ „Академик Никола Обрешков“ – Бургас, наред с близо 100 локации в целия свят.  Булсатком, като българска технологична компания, която инвестира в иновации и модерни технолигии, ще бъде партньор на състезанието.

NASA International Space Apps Challenge е глобално състезание в стил „хакатон“ (hackathon – hack marathon), което е насочено към талантливи програмисти, разработчици, инженери, технологични специалисти, дизайнери, изследователи, предприемачи и всички, които имат желание и мотивация да дадат своя принос в решаването на глобалните проблеми в света.  Участие могат да вземат екипи от всички възрасти, ученици, студенти, професионалисти и експерти.

Предизвикателствата за решаване тази година ще са в контекст на областите „Образование” и „Данни”, и ще попадат в една от следните категории: роботика, космически технологии, пилотируеми космически кораби, глобални климатични промени, астероиди.


РЕКЛАМА:

***

Екипите сами ще решават какви решения да разработят. Тези решения или приложения с отворен код могат да са на ниво концепция, прототип или завършено решение за пазарна реализация.

Регистрацията за участие е отворена за всички желаещи и на официалния сайт на състезанието:

http://spaceappschallenge.org/

Постиженията на българските екипи в NASA International Space Apps Challenge през миналата 2013 г. са повече от впечатляващи. На световните финали българското решение ChicksBook се нареди сред глобалните шест финалиста от 770 разработени проекта.

 

За допълнителна информация:

Младенка Джалова

0882 273131

deny.djalova@bulsat.com

Допълнителна информация за проекта NASA International Space Apps Challenge 2014 България:

д-р Милена Крумова

Ръководител на Space Apps Challenge – България

0899 283987

e-mail: nasaspaceappschallenge.bg@gmail.com

 

http://spaceappschallengebulgaria.eu/bg


Европейска нощ на учените 2022 г.: