200 талантливи гимназисти ще се срещнат с науката по време на третия International Biomedical Congress Sofia

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Мечтата на близо 200 талантливи гимназисти да се докоснат до медицината може да започне да се превръща в реалност още преди да са завършили училище. Конгресът ще се проведе от 16 до 18 ноември в Sofia Tech Park.

“Това е възможност за гимназистите да видят, приложат и усвоят знания и техники още преди да започнат своето следване; да бъдат по-подготвени и целенасочени”, казва Здравка Стоянова, организатор на Junior Pre-course.

Учениците са избрани по определени критерии, като се има предвид участието им в олимпиади по биология и химия, а безплатното им участие е благодарение на Първа инвестиционна банка и тяхното спонсорство.

За учениците, които ще присъстват, е изготвена специална програма, включваща 4 лекции и 20 работилници на основни теми по време на обучението им в медицински университет през първите 3 години. Заедно със студенти, те ще се докоснат до иновациите в областта на ендокринологията, невронауките, медицинското предприемачество и др.


РЕКЛАМА:

***

В програмата e включена и състезателна част – универсиадата, която ще се проведе в два кръга – отборен и индивидуален. Учениците ще покажат своите знания в областта на биологията и химията, като победителите в индивидуалния кръг ще получат награди.