Lympo – Върви. Тичай. Печели.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Бихте ли използвали апликация, която ви плаща, за да тренирате? Със сигурност това е мечта за всеки спортен ентусиаст, както и силен мотиватор за тези, които имат желание да спортуват, но все си намират извинения. Именно в това се състои основната концепция на иновативното литовско приложение Lympo – Walk. Run. Earn, което набира все повече популярност в Америка и Азия, а надяваме се скоро и на родния си континент.

Мобилните апликации и технологии за тренировки и фитнес определено не са новост на пазара, но този литовски стартъп ги превъзхожда в една основна точка – възвращаемост. Същината на останалите подобни приложения е да следи тренировката ви и да ви поощрява да достигате персоналните си цели. По подобен начин функционира и Lympo, но с тази разлика, че всяко изпълнено предизвикателство се възнаграждава реално.

Апликацията е базирана на блокчейн технологиите и разполага със своя собствена криптовалута от LYM токени. Алтернативните цифрови валути, както и самата технология за криптирани транзакции и пренос на данни намериха широка употреба през последното десетилетие в множество сфери, но в областта на този тип апликации Lympo се превърнаха в пионери. Един от създателите на иновативното приложение е небезизвестният Антанас Гуога, познат също като TonyG. Освен член на Европейския парламент, той е опитен бизнесмен, предприемач и не на последно място добре познат покер играч. Всъщност той е и първият играч, който достига до победа от 1 милион долара в телевизионното шоу PokerStars Big Game. Освен с картите, Тони е добре запознат и с крипто технологиите и крипто икономиката, което го прави ценен актив в отбора на Lympo.

Основната мисия на създателите е да мотивира хората да се движат, да водят активен и здравословен начин на живот и да го правят по забавен и приятен начин. Същината на приложението се състои във възлагането на задачи на потребителите. Предизвикателствата включват изминаване на определен брой километри или например участие в местен маратон. При изпълняването на всяка задача потребителят получава LYM токени, които се трупат в неговия дигитален фитнес портфейл в приложението. При достигане на определена сума от токени, те могат да бъдат осребрени в интегрирания в апликацията магазин за различни стоки, сред които фитнес гривни, спортно облекло и уреди и много други. Токените могат да бъдат използвани и за различни фитнес и уелнес услуги, тоест Lympo е ориентиран и към бизнеса. С него могат да си партнират персонални треньори, фитнес зали и центрове, които също могат да поставят предизвикателства на потребителите и по този начин да привличат клиенти.


РЕКЛАМА:

***

Апликацията официално навлезе на Американския пазар в средата на ноември, а броени дни по-късно достигна и до Южна Корея. LYM токенът пък се предлага в няколко крипто борси, сред които Bitfinex и Coinzest. Официален партньор на апликацията е баскетболният отбор Далас Маверикс, върху чиито екипи вече може да се види емблемата на Lympo. В дигиталния магазин на приложението пък могат да се закупят билети за мачовете на Маверикс отново чрез токени.

Всъщност за спортните фенове не са новост подобни интерактивни приложения, използващи блокчейн технологии. Компанията за фотографско оборудване и материали Kodak също създаде своя криптовалута и платформа, на която поддръжниците на няколко отбора от NBA и NHL могат да качват свои снимки от мачовете им, а в замяна да получават токени KodakOne.

Собственикът на Далас Маверикс и милиардер Марк Кюбан вижда огромен потенциал в приложението и смята, че то ще донесе положителна промяна към по-активен начин на живот за много хора. Освен баскетболния отбор, друг звезден поддръжник и посланик на Lympo е известната тенисистка и бивша номер едно в световната ранглиста Каролине Возняцки. „Спортът е моят живот и това, което ме мотивира всяка сутрин да работя усилено и да бъда най-добрата. Вярвам в целта на Lympo да насърчи хората да тренират и да бъдат здрави“, споделя тенисистката.

Очакваме и следим с интерес развитието на апликацията и се надяваме в скоро време тя да достигне и до нас. Към момента българските потребители могат да се възползват от друго приложение на Lympo, разработено в партньорство с компанията OliveX, наречено Lympo Squat. Както се разбира от името, предизвикателствата в апликацията са свързани с клякане, като изпълнението на упражненията също бива възнаградено с токени.