Търсене
Close this search box.

Какви всъщност са силно чувствителните хора

 

Силно чувствителен човек е такъв, за когото се смята, че има повишена или по-дълбока чувствителност на централната нервна система към физически, емоционални или социални стимули, спрямо останалите хора.
Докато тези хора понякога биват описвани негативно като „твърде чувствителни“, това е личностна черта, която носи както силни страни, така и предизвикателства.

 

Как да разберете дали сте силно чувствителна личност?

Някога казвали ли са ви, че сте „прекалено чувствителни“ или че „не трябва да мислите толкова много“, особено от хора, които ви се струват твърде безчувствени или които смятате, че трябва да мислят малко повече?
Ако е така има вероятност да сте силно чувствителен човек.

Важно е да запомните, че няма официална диагноза за високочувствителен човек и дори да сте такъв, това не означава, че имате психично заболяване. Високата чувствителност е просто личностна черта, която включва повишена чувствителност към положителни и отрицателни влияния.

 

Цялата статия, както и много други, можете да прочетете в новия Брой 160 на списанието.

Моля, не пропускайте това (1 минута четене)

БГ Наука моли за вашата подкрепа. Ние сме организация с нестопанска цел и се борим за каузата да направим науката по-близка до хората, като създаваме статии, видеа, аудио материали и други видове полезно и лесно разбираемо съдържание, безплатно в интернет.

Нямаме реклами в сайта и може да се чете приятно и лесно. Това пространство е ваше. 

Не бъдете от тези 99%, които подминават това съобщение. Бъдете от хората, които искат промяна.

Направете услуга на себе си и подкрепете БГ Наука, като се абонирате за 9 лв. на месец за сп. „Българска наука“

Ако можете да си позволите по-голяма сума може да направите Еднократен/Вечен абонамент за БГ Наука или да направите дарение към “Сдружение Форум наука” за повече безплатно полезно научно съдържание на български език. Повече тук >>

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.