Търсене
Close this search box.

Интернет и английски – и променяш света

Интернет и английски – и променяш света

Интернет и английски – и променяш света

Интернет и английски – и променяш света


Направи дарение на училище!***

Преди около месец от „Международната награда на херцога на Единбург” ме поканиха да кажа няколко думи на ученици на възраст от 16 до 18 години.  Не отделих много време да помисля какво точно искам да кажа на тези 15 млади хора, тъй като импровизацията винаги ми се струва по-успешна, така и стана.

tumblr_o7iph3JJoO1qzupj0o1_500
Докато им разказвах какво съм направил, когато бях още на 15 години, стигнах до извода, който на глас пред тях изказах – че само две неща са необходими, за да промениш съвременния свят – интернет и да знаеш английски.

Независимо в кой град или село се намираш (вече и хижите имат интернет), можеш да се свържеш с всеки или да имаш достъп до цялата информация на света. Има страшно много сайтове, които съдържат книги, уроци, енциклопедии, видео уроци и т.н. – все неща, които могат да ти покажат и да те научат на абсолютно всичко, което може да искаш и което човек има силата и капацитета да постигне.

Другото важно е английският език. В интернет има близо милиард потребители, които ползват английски. Това е толкова много, че дори не можем да си представим какъв поток от информация тези потребители създават и споделят всеки ден. Знаем ли английски, цялото информационно богатство ще е напълно достъпно – безплатно.

Ето че сега всеки в България, завършил или учещ в нормално училище и малко да е внимавал в часовете, знае, разбира и чете на английски. Всички имаме и достъп до интернет.


Разбери повече за БГ Наука:

***

Следва само наистина да започнем да променяме нашата среда, средата на хората около нас и въобще да станем част от свръх-променящия се свят. Толкова много проекти има, че няма как да се опише в един пост, статия, че дори и в цял блог.

Най-важното е всеки да изясни пред себе си какво иска да прави. След това трябва да придобие необходимите умения (безплатно) и да започне промяната.

Може да използвате всякакъв вид сайтове, които да ви помогнат да се мотивирате. Един такъв е http://www.stumbleupon.com/ – задайте вашите интереси и се мотивирайте, променяйте, създавайте.  Всичко започва с нещо малко, с пост във Фейсбук, със собствен блог, с научаване на програмен език или самите вие да споделяте своите знания и умения.

Аз лично съм фен и на доброволчеството и участието в различни проекти, те обогатяват много, а вече може да сте доброволец и в много каузи, като дори не е необходимо да сте там физически.

40-free-edu-siteЧетете повече (това, което ви интересува – мода, коли, технологии, наука, фотография, история, поезия, архитектура…) гледайте видеа и отделяйте много време за собственото си изграждане.

Самият YouTube е започнал като хоби проект и се превръща в най-голямата видео медия съществувала някога.

Много е важно и човек да не си мисли, че е твърде късно за него. Има достатъчно примери как хора на 60 решават да започнат да рисуват картини, например, и скоро стават световно известни, а картините им участват в големи изложби. Или хора над 40 прекратяват досегашната си работа и създават бизнес, който за няколко години става бизнес за милиони долари. Най-важното е – увереност, знание, идеи и много упоритост.

Променете света – имате всичко необходимо.

 


Вземете (Доживотен) абонамент и Подарете един на училище по избор!***

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.