БГ Наука и MOVE.BG

  1. БГ Наука и MOVE.BG

 

Пространство на MOVE.BG

ул. Сердика 20

 

19:00-22:30 Наука в града FRESH: БГ Наука и MOVE.BG

 

19:00-20:00  

Програмата в Европейската нощ на учените ще започне с представянето на сборника „100 лица зад българската наука“. Поканени са всички участници, доброволците, които  помогнаха на сп. БГ Наука.Запознайте се с едни от най-успешните български учени.

По време на събитието „Вечер за наивници“ трима млади учени ще представят свои (забавни) провали или грешки в работата си, какво са научили от тях и как са били повлияни. Запознайте се с историите на Антония Хубанчева – изследовател на прилепи, Никола Каравасилев – астрофизик и ръководител на олимпийския отбор по астрономия и Иван Господинов – магистър по образователни науки, основател и председател на Сдружение Образование без раници, което въвежда Khan Academy Bg в България.

Клуб СКОРЕЦ ще направи мини изложба с някои от своите екзотични влечуги, а специалисти от Биологическия факултет на СУ ще ни разкажат повече за редките видове.

Каним всички посетители да разгледат творбите от конкурса ни за рисунки с микроорганизми върху хранителна среда Агар Арт.

 

20:00-21:00 FRESH кафене: Доц. Д-р. Леандър Литов разказва за суперкомпютрите – новия микроскоп на биологията

 

21:00-22:00 Дигитален FRESH: Hall of FameLab

 

Онлайн международно излъчване на английски език от Националния природонаучен музей в Лондон на тема „Скрити светове“. Шестима финалисти от конкурса „Лаборатория за слава FameLab“, включително и от България, ще имат по 3 минути да разкрият красотата на науката. Заповядайте, за да подкрепим заедно Веселин Русинов от България и неговите симпатични роботи.

 

20:00-21:00 Дигитален FRESH: На живо от ЦЕРН

 

Европейски кът