Европейски ученически парламент (EUSP) 2016

web-header_2015_2.jpg

КАКВО?

Форум „Демокрит“, със съдействието на Столична Община, фондация „Wissenschaft im Dialog“ и благодарение на финансирането от Фондация „Робърт Бош“ (Robert Bosch Stiftung) и Фондацията за наука и образование на Байер, за втори път организират Европейски ученически парламент на тема: „БЪДЕЩЕТО НА ЧОВЕКА „.

Форумът ще събере 70 до 100 гимназисти от град София на възраст от 16 до 19 години, които имат интерес към иновациите, към политиката на Европейския Съюз и владеят английски език на добро ниво. Под ръководството на експерти, младите делегати ще участват в обсъждане на въпроси от следните теми:

The Human Brain Living and eating healthy – but how?
The changing reproduction of mankind
Stem cells – the potential allrounders?
Augmented human: optimising the human

Петимата най-добре представили се млади делегати ще участват в финален европейски парламент в края на месец юли в гр. Манчестър, Великобритания. Всички участници ще получат предметни награди от нашите спонсори под формата на научнопопулярна литература. Всеки участник ще получи и сертификат, а петимата наградени – специални грамоти и допълнителни предметни награди.


РЕКЛАМА:

***

КЪДЕ?

В България ЕUSP2016 ще се проведе на 23 и 24 януари 2016 г. в гр. София. Събитието ще се проведе в Първа английска езикова гимназия на 23-и януари (адрес: бул. „Княз Александър Дондуков“ №60) и в Заседателната зала на Столичен общински съвет на 24-и (адрес: ул. Московска“ № 33 ). Очаквайте пълна програма до 10 януари 2016 г. (когато е и крайния срок за кандидатстване!) на адрес eusp.nauka.bg 

ЗАЩО?

EUSP 2016 дава уникална възможност на млади хора да разберат как се случват демократичните решения в ЕС и да участват в реална симулация по актуален въпрос, свързан с бъдещето на човечеството и иновациите. Експертите по всяка една от петте области ще им помогнат да задълбочат познанията си в науката, а модераторите и парламентарните сесии ще засилят възможностите на младежите за анализ, подготовка на експозе и умения за участие в
дебат.

ВКЛЮЧИ СЕ И ТИ! ЗАПИШИ СЕ ОЩЕ ДНЕС!

Кандидатстването е възможно до 10 януари 2016 г. Избраните кандидати ще бъдат
уведомени чрез имейл до 15 януари 2016 г.

http://eusp.nauka.bg/

РЕГИСТРИРАЙ СЕ ЗА УЧАСТИЕ!
http://eusp.nauka.bg/

Европейска нощ на учените 2022 г.: