Европейската Kомисия с доклад за качеството на образованието в България на изложение „Образование без граници“

1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG

Европейската Kомисия с доклад за качеството на образованието

в България на изложение „Образование без граници“

Родното образование се събира в НДК другата седмица!

 

Следващата седмица в Националния дворец на културата ще се проведе мащабно със своите цели събитие, а именно дискусия, свързана с мястото на българското образование на фона на динамично развиващия се образователен сектор в Европа. На форума ще участват ректори на български университети, директори на училища, началници на РИО инспекторати от цялата страна, представители на местната власт, министерства и много други.


РЕКЛАМА:

***

За първи път у нас различни структури в сферата на образованието ще се съберат на едно място и ще дискутират напредъка на България. На събитието ще участват представители на Европейската комисия, отговарящи за сферата на образованието на територията на ЕС, които ще представят резултатите от мониторинговия доклад на европейско ниво и в частност постигнатите резултати на страната ни в сектора.

Форумът е част от Международно изложение „Образование без граници“ и започва на 11 март от 14,00 ч. в Националния дворец на културата. Организаторите споделиха, че темата е изключително интересна предвид изразеното присъствие от страна на водещи световни учебни заведения на изложението и особено силното българско участие тази година.

Българската публика по този начин ще има възможност да си отговори на фундаментално важни въпроси от рода на това: „Кога родното образование ще достигне по качество европейското?“, „Кога за децата ни ще престане да има същностна разлика, дали се обучават у нас или в чужбина?“ Защото, когато образованието в България правилно се фокусира към нуждите, то и тогава младежката безработица ще намалее и животът у нас ще има шанс значително да се подобри. Същото следва да се превърне в основен приоритет на българската политика като качествени характеристики и посока на развитие. В тази връзка от особено важно значение е цялостното му модернизиране, за да може образованието у нас да започне пълноценно да отговаря на един общоевропейски образец на конкретните нужди на съвременния пазар на труда и бизнеса. Защото не е проблем, че децата ни искат да получат качествено образование в чужбина, а че не искат да се връщат след това у нас. Темите са изключително важни и имат разнопосочни въпроси, отговорите на които ще потърсим в Националния дворец на културата на 11 март.

 

www.edu-fair.eu


Европейска нощ на учените 2022 г.: