Европейска нощ на учените 2015

solas-resnight-2015_0.jpg

Европейската нощ на учените е мега събитие, което се провежда едновременно в стотици градове в цяла Европа и по света в последния петък на месец септември. В тази нощ университетите и научните институти отварят врати и организират събития за широката публика. На 25 септември България за 9-ти път се включва в международната инициатива с мащабна програма в 6 университетски града – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора.

Програмата в София е част от Календара на културните събития на Столична община и ще се проведе на 6 места: Национална галерия „Квадрат 500“, централната сграда на БАН, Кирило-Методиевски научен център към БАН, Национално музикално училище „Любомир Пипков“, Нов български университет и Vivacom Art Hall.

Основната научна сцена в София ще бъде в Национална галерия „Квадрат 500“ (вход откъм храм-паметник Св. Александър Невски), а официалното откриване е от 19:00ч. Подробна информация и акценти от програмата в София можете да намерите в прикачения файл.

В Пловдив събитията са в Пловдивския университет, АМТИИ – Римски стадион, Медицински университет и Hackafe. Във Варна жителите и гостите на града могат да посетят събития в Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ и Планетариум „Николай Коперник“. Програмата в Стара Загора ще се проведе в Регионална библиотека „Захарий Княжески“, а в Бургас в БСУ.

Пълната програма за всички градове е публикувана онлайн на http://www.britishcouncil.bg/researchers


РЕКЛАМА:

***България се включва в Европейската нощ на учените с мащабна програма в 6 университетски града – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора.
Teaser image

solas-resnight-2015_0.jpg


Европейска нощ на учените 2022 г.: