Европейска нощ на учените 2016

Европейска нощ на учените: опознайте науката, докато се забавлявате

Ако можехте да се превърнете в герой за ден… или нощ, кой бихте избрали да бъдете? Учен, който ще даде на света лекарство срещу неизлечима болест; изследовател, който ще се справи с глобалното затопляне; гениален ум, който ще разреши проблемите със световния глад или мечтател, който ще направи живота в Космоса възможен не само за астронавтите?.. 

Европейска нощ на учените 2016 ви кани да се запознаете с герои на науката, с  учени, чиито невероятна работа и постижения могат да променят живота ни завинаги.

Заповядайте със семейството или приятелите си, с училищна група или самостоятелно. Станете учен за ден… или нощ. Научете нещо ценно, докато се забавлявате!

Програма

Събитията, част от програмата на Европейска нощ на учените 2016, ще се проведат едновременно на 30 септември, петък, в над 300 града в Европа и по света. В инициативата ще се включат и 14 български града, което е повече от всякога преди.

Българската програма е обединена от проекта „FRESH“, чиято основна цел е подобряване на общественото разбиране за науката и по-голяма ангажираност на научния свят към проблемите на обществото. 

Не пропускайте Европейска нощ на учените 2016! Усетете какво е да си герой, преоткрийте науката и значението ѝ за обществото.

Проектът

Проектът „FRESH“ за Европейска нощ на учените се финансира от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020“. Повече за проекта, може да научете тук.