БГ Наука, Приятели на четири крака и всички вие – с обща кауза за животните

Автор: Петър Теодосиев

Преди две седмици посетихме Приятели на четири крака“Първата в страната ни ферма-приют, възпитаваща децата в любов към животните. Дом на селскостопански и други живинки – посланици на доброто”.

Снимка: Приятели на четири крака

 

Страшно ме зареди позитивното настроение на хората, които отговарят за фермата. Веднага ни посрещнаха кученцата, следвани от малките козленца, едно от които има славата на дяволче, но въпреки това разходката край него е приятна. Голямата атракция бяха овцете и особено Денис, който най-много обича да бъде гален и като кученце идва при теб да го “обичаш”. Във фермата има още животинки като магаренца, коне, прасе, котки, пуйки и други пернати приятели.

Но в тази статия не става въпрос за нашето посещение, а за това, че тези животинки са там благодарение на неуморния труд на Вера и Виктор, създатели на малкия оазис.  Освен труд и подслон, обитателите на фермата-приют имат нужда от храна, лекарства и доброволци.


РЕКЛАМА:

***

Ние от БГ Наука решихме в периода 27 април – 27 май да заделим по 5 лв. от всяко колие от колекцията ни “Животни”, които да дарим за животните от фермата.

Така, когато носите някое от нашите колиета с животинки, ще носите и символа на добрината и подкрепата към приятелите ни на четири крака. Парите ще отидат за основни разходи като зърно, сено, кучешка и котешка храна, обезпаразитяващи медикаменти, репелентни препарати, както и бензин за служебното возило, с което се доставя храната и се превозват животни до ветеринар и т.н.


Тук разгледайте колекцията ни “Животни” и нека заедно да подкрепим една благородна кауза! 🙂

 

 

ВИЖ ВСИЧКИ ->


Европейска нощ на учените 2022 г.: