БГ Наука ще говори по „Рибен буквар“

binar.png

 

В предаването „Рибен буквар“ на 02.11.2012

binar.png (230×88)

В първата част разговаряме с доц. д-р Пенка Ватова за Деня на народните будители, за мисията на Издателски център „Боян Пенев“ и за Деня на отворените врати в Институт за литература, БАН. Във втората част на предаването при нас гостуват братята Петър и Росен Теодосиеви, главни редактори на списание „Българска наука” и членове на Управителния съвет на сдружение „Форум Наука”. Кои са съвременните будители на България? Как те стигат до идеята за филм по случай 100 годишнина от Балканска война и с какво още се занимават, ни разказват този петък от 18 часа в студиото на Бинар.

 


РЕКЛАМА:

***

 

Какво е БиНаР?

БНР за интернет поколенията на езика на новите технологии

 „Хибридът или пресечната точка на две медии е моментът на истина и откровение, в който се ражда нова форма”

Маршал МакЛуан

Европейският съюз за радио и телевизия обяви 2012 за година на мечтите. Годината, в която хибридното бъдеще – срещата на радиото с мултимедията, ще стане реалност. Радиото ще стигне до неаналоговите поколения, потребители на интернет, като стане видимо, като пренесе съдържание на нови платформи.

Какво се получава от брака между една от най-старите медии – радиото, и една от най-новите – интернет? Какво е радио в интернет? И с какво интернет обогатява радиото и го превръща в сбъдната мечта? 

Това, което интернет предлага на радиото чрез стрийминга на живо и подкастинга, е средство да се преодолеят ограниченията на времето, пространството и формата. Можеш да избираш да слушаш онлайн или да намериш предаване, което си изпуснал преди 3 седмици, да избираш музика, която обичаш, да генерираш собствено съдържание, да добавяш свои истории към съдържанието, да намираш допълнително съдържание в аудио и видео вариант, да участваш и изграждаш персонализирани комуникации, свой кръг от приятели по интереси.

Бинар е интернет платформата на БНР, която

  • ще предлага качествено аудио съдържание с образ, звук и текст;
  • ще предоставя възможност на мобилния „глобален” човек да слуша когато, където и както пожелае;
  • ще предлага нови, иновативни форми на комуникация.
 
Повече за БиНаР: http://www.binar.bg/

Европейска нощ на учените 2022 г.: