В арт училищата на бъдещето все повече ще навлизат технологиите

Художествените училища постепенно се адаптират към дигиталната революция. Как това ще промени бъдещето на изкуствата?

Вие сте скулптор? Художник? Илюстратор? Тези категории вероятно ще изглеждат много различно в близко бъдеще, тъй като училищата по изкуства, макар и със закъснение, се опитват да включат новите технологии в своите учебни програми.

През 2019 година Кралският колеж по изкуствата в Лондон, едно от най-престижните арт училища в света, обяви плановете си да да включи в учебния си план науката и технологиите. Това беше преломен момент, който показа, че очевидно някои преподаватели по изкуство вече са разбрали, че тези предмети трябва да бъдат част от обучението в академията, за да може тя да оцелее в дигиталната ера.

Целият материал е достъпен само с Абонамент за сп.“Българска наука“.

 

Виж повече за Абонамента тук.

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.