Абонаментът става общност

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

От много време се опитваме да направим четенето на списанието и статиите в него по-лесно и приятно. Опитахме много възможности в самия сайт nauka.bg. До някъде успяхме с предоставянето на достъп до статиите вътре в сайта, но не беше това, което искахме. Липсваха много неща. Добавихме скрита група във Фейсбук, но и това не промени почти нищо. Нямаше истинска общност и имаше технически трудности. Трудно се четяха статиите през телефон.

Сега обаче всичко това се промени. Намерихме перфектната платформа, в която всички желания на читателите ни се удовлетворяват 🙂
Зарежда бързо и вътре може да се намерят всички броеве на списанието. Има място за дискусии. Чрез приложение за телефон може да се влиза и чете лесно, бързо и приятно всяка статия и пост.

Огромни възможности за споделяне на допълнителни ресурси за всеки абонат.
Целта ни е да направим едно мястно за всеки любознателен и искащ повече информация българин. My.Nauka.bg е допълнение към сайта nauka.bg, но и общност. Място, където всеки може да комуникира, споделя и задава въпроси на хора като него – любознателни, интелигентни и добронамерени.

Ето и как изглежда my.nauka.bg
Място, където ще можете да намерите всички броеве лесно и достъпно чрез браузър или мобилно приложение за Android и iOS.

Освен да свалите броя в pdf, epub и mobi статиите ще могат да се четат направо през my.nauka.bg. Лесно и достъпно през всяко устройство.

Също така директория с различни теми и постове, които ще може заедно да коментираме. Освен екипа на БГ Наука, така и всеки един абонат ще може да поства, да задава въпроси и да участва в дискусии.
Една вътрешна социална мрежа между всички абонати на БГ Наука.


В платформата ще може да се създават аудио и видео стаи, в които ние ще каним автори на статии и други учени, които само за абонатите ще обсъждат интересни теми, както и ще отговарят на вашите въпроси.

Ако се питате каква е тази платформа и кое ѝ е уникалното може да разгледате сайта https://heartbeat.chat/ Не само, че е много лесна за използване и има всичко необходимо, но и се добавят нови и нови технически възможности, които ще бъдат в полза на абонатите на списанието.

Ние не само популяризираме науката в България, но и създаваме много разнообразно съдържание на разбираем език.
2021 година в цифри:

  • Над 2000 поста в социалните мрежи
  • Близо 1000 нови публикации в NAUKA.BG
  • Почти 200 нови видеа в YouTube
  • 6 документални филма
  • Над 200 интервюта с български учени
  • 27 броя в PDF
  • Над 3 милиона преглеждания на постовете във Facebook

В края на април месец пуснахме и нов дизайн на сайта nauka.bg, с което улесняваме още повече нашите читатели. Четенето и използването на nauka.bg става още по-лесно и приятно.

АБОНАМЕНТ за БГ Наука

Всеки месец нов брой с 20 статии за науката в България и света
от български автори и учени на разбираем език.